Στην Ευρωβουλή η ωμή παρέμβαση της Ευρ. Επιτροπής

Ερώτηση Μαριά στον Τουσκ. Αναλαμβάνουν και τον Γεωργίου οι δικηγόροι του Παπακωνσταντίνου

Την ώρα που πληροφορίες φέρνουν να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση του υπόδικου τέως προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου οι ίδιοι δικηγόροι που είχαν αναλάβει τον καταδικασθέντα από το Ειδικό Δικαστήριο (για τη «λίστα Λαγκάρντ») πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στην Ευρωβουλή πήγε το θέμα της ωμής παρέμβασης της Κομισιόν στην υπόθεση.

Τον «ύπαρχο του Τιτανικού» Γ. Παπακωνσταντίνου που καταδικάστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο για τη «λίστα Λαγκάρντ» είχαν υπερασπιστεί οι γνωστοί δικηγόροι Τάκης Βασιλακόπουλος και Βασίλης Δημακόπουλος και δεν έχει γίνει γνωστό αν αποδέχτηκαν ή όχι την υπεράσπιση Γεωργίου.

Πάντως μετά τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που χαρακτήρισε αντισυνταγματική την ωμή παρέμβαση της Κομισιόν στη δικαστική πορεία της υπόθεσης Γεωργίου, χθες ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς κατέθεσε κατεπείγουσα γραπτή ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στη γραπτή ερώτησή του, η οποία απευθύνεται στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισημαίνει: «Η επίτροπος Απασχόλησης Μαριάνε Τίσεν δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι για την Επιτροπή και τη Eurostat είναι απολύτως σαφές ότι τα δεδομένα σχετικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά την περίοδο 2010-2015 ήταν απολύτως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στη Eurostat.

Η Επιτροπή καλεί τις ελληνικές Αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσουν την ΕΛ.ΣΤΑΤ. και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Σχετική επιστολή υπογεγραμμένη από τον αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόφσκις και τους επιτρόπους Μοσκοβισί και Τίσεν απεστάλη στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών». «Καθώς», συνέχισε ο Νότης Μαριάς, «οι αρμόδιες ελληνικές δικαστικές Αρχές παρέπεμψαν τον κ. Γεωργίου με την κατηγορία της πλαστογραφίας, κατά την άνω περίοδο, των οικονομικών στοιχείων του έτους 2009, η ανωτέρω ενέργεια της Κομισιόν αποτελεί παράνομη επέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, παραβιάζοντας έτσι το δίκαιο της Ε.Ε., το κράτος δικαίου, την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, την αρχή της δίκαιης δίκης και το ελληνικό Σύνταγμα σε σχέση με την εκκρεμούσα ποινική υπόθεση του ανωτέρω κατηγορουμένου πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ. Γεωργίου».
Για τον λόγο αυτόν ο Νότης Μαριάς ρωτά τον Ντόναλντ Τουσκ ποια είναι η θέση του ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις παραπάνω παράνομες πράξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα