Αναδίπλωση Μοσκοβισί για Γεωργίου έπειτα από την απειλή Τσακαλώτου!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλούν για την υπόθεση Γεωργίου (οι δύο τελευταίοι, μάλιστα, ανεβάζοντας τους τόνους), σήμερα θα γνωρίζουμε το πώς θα χειριστούν το θέμα οι θεσμοί στη συνάντηση που θα έχουν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στη «δημοκρατία» έφτασαν πληροφορίες, πάντως, που ανατρέπουν την εικόνα των τελευταίων 24ώρων, μια και φέρνουν τον υπουργό Οικονομικών να είναι εκείνος που είπε (με απειλητικό τόνο) στον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί ότι θα φέρει το θέμα της επιστολής της Κομισιόν για το θέμα Γεωργίου στη Σύνοδο του Eurogroup στην Μπρατισλάβα, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, ο Μοσκοβισί τού είπε (δείχνοντας ότι φοβάται μια τέτοια εξέλιξη) ότι δεν πρέπει να ανοίξει το ζήτημα και ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν αμφισβητεί τα ελλείμματα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση. Ο Γάλλος επίτροπος χαρακτήρισε λάθος τις δηλώσεις της επιτρόπου Απασχόλησης Μαριάνε Τίσεν που έδωσαν την αίσθηση παρέμβασης στην ελληνική Δικαιοσύνη. Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας χθες τόνισε: «Η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και επομένως δεν χρειάζεται κανένα παραπάνω σχόλιο.

Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκύψει σοβαρή και, επιτρέψτε μου να πω, καθόλου υπόγεια ένταση στο εσωτερικό της Ν.Δ. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε υπόγειες συμμαχίες με οποιονδήποτε. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοικτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις ούτε τις αντιπαραθέσεις».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, από τη μεριά του, επισήμανε: «Προκαλούν μεγάλα ερωτήματα το ύφος και η απολυτότητα με την οποία επιχειρείται η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας». Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής χαρακτήρισε «περίεργο» το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει στον χώρο της Δικαιοσύνης» για την υπόθεση του κ. Γεωργίου και της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όπως περίεργη και τη στάση της Ν.Δ.

Ν. Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα