Και πόζες μοντέλου του Αλέξη στον φακό του Reuters

Ποζάροντας σαν… μοντέλο μπροστά στον φωτογραφικό φακό, και μάλιστα σε σουίτα ξενοδοχείου που νοικιάστηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε βαρύγδουπες δηλώσεις μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Σε μια συνέντευξη που ξένισε για τα έντονα στοιχεία lifestyle και τον χολιγουντιανό τρόπο παρουσίασής της, ο πρωθυπουργός εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η χώρα μπορεί να βγει από την επταετή οικονομική κρίση. Ανέφερε μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξουν θετική ανάπτυξη φέτος, μερική επιστροφή στις αγορές ομολόγων το 2017 και ολοκληρωμένη έξοδος το 2018. Ο κ. Τσίπρας απαντώντας εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει ή να ξεπεράσει την πρόβλεψη της Eurostat για ανάπτυξη 2,7% για το 2017, σημείωσε ότι έως τώρα έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις για το 2016 και περιμένει το ίδιο για το 2017.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι ελπίζει πως στους επόμενους έξι μήνες η Ελλάδα θα μπορέσει να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), από το οποίο έχει αποκλειστεί έως τώρα λόγω της χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησής της. Εάν συμβεί αυτό, εκτίμησε, θα μπορέσει να γίνει δοκιμή του ενδιαφέροντος των αγορών για το ελληνικό χρέος τον επόμενο χρόνο. «Νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να προετοιμάσουμε τη διαδικασία έκδοσης ομολόγων» τόνισε. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η ικανότητα της Ελλάδας να εκδώσει μερικά ομόλογα του χρόνου και να επιστρέψει πλήρως στις αγορές ομολόγων το 2018 εξαρτάται από το εάν θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, εάν βελτιωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης, και εάν λάβει μια ανάλυση χρέους από την ΕΚΤ η οποία να δείχνει ότι είναι βιώσιμο.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα