Η απάντηση των Σωφρονιστικών για το κελί σουίτα

Σε αποκαλύψεις προχωρά η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΟΣΥΕ) σχετικά με την «επώνυμη» σουίτα στις Φυλακές Αυλώνα, με ένοικο τον γιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μιχάλη Μιχαηλίδη! Οπως αναφέρει η ομοσπονδία σε χθεσινή ανακοίνωσή της: «Το συγκεκριμένο κελί στον Αυλώνα είχε φτιαχτεί δωρεάν από εργολάβο ως δείγμα στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανακατασκευαστούν όλα τα κελιά με αυτόν τον τρόπο. Ο εργολάβος ζήτησε για όλο το έργο 400.000 ευρώ και το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε».

Παράλληλα, αποκαλύπτουν πως όταν στη φυλακή μετήχθησαν ο Μιχάλης Μιχαηλίδης και ο πατέρας του Ντίνος (ο οποίος έχει αποφυλακιστεί), το συμβούλιο της φυλακής αποφάσισε να τοποθετηθούν εκεί, κι αυτό, όπως αναφέρουν, ήταν κάτι που το γνώριζαν όλοι!

Οι σωφρονιστικοί δίνουν τη δική τους απάντηση στην ανακοίνωσή τους για το τι ακριβώς συνέβη. «Μας έμεινε αμανάτι το συγκεκριμένο κελί και, όταν οκτώ ολόκληρους μήνες μετά την κατασκευή του ήρθαν οι κρατούμενοι (πατέρας και γιος), μας υποδείχτηκε να τοποθετηθούν εκεί. Τοποθετήθηκαν με απόφαση του συμβουλίου της φυλακής και το γνώριζαν όλοι. Κυρίως για λόγους προσωπικής τους ασφαλείας, όπως έλεγε η σχετική παραγγελία, και, δεύτερον, διότι ο υπερήλικας πατέρας έπασχε από σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα με πολλαπλά χειρουργεία. Για αυτό άλλωστε αποφυλακίστηκε έπειτα και από σχετική γνωμάτευση των ΚΕΠΑ, δηλαδή με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου».

Ταυτόχρονα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αφήνουν αιχμές για το πώς διέρρευσαν φωτογραφίες στον Τύπο. «Αλήθεια, ποιος έδωσε στον Τύπο τις φωτογραφίες με το κελί από τον Αυλώνα;» διερωτώνται, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για ψευδείς αιτιάσεις όσον αφορά τις αποφάσεις για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις συναδέλφων τους.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα