Ο «προφήτης» βλέπει νίκη του Ντ. Τραμπ!

Τι λέει Αμερικανός καθηγητής που δεν έχει πέσει έξω από το 1984 σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες

Στις ΗΠΑ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον χαρακτηρίζουν τον «γκουρού των προβλέψεων» σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Και αν σκεφθεί κανείς ότι ο Αμερικανός καθηγητής πανεπιστημίου Αλαν Λάιχτμαν έχει προβλέψει με απόλυτη επιτυχία τον νικητή κάθε εκλογικής μάχης από το μακρινό 1984 έως σήμερα, τότε θα πάρει απολύτως στα σοβαρά την τωρινή πρόβλεψή του που «βλέπει» τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου!

Οπως σημειώνει η «Washington Post», η οποία φιλοξένησε συνέντευξή του, η πρόβλεψη δεν βασίζεται σε δημοσκοπήσεις, σε δημογραφικές μεταβολές ή στις δικές του πολιτικές απόψεις. Αντίθετα, βασίζεται σε ένα αλάνθαστο -όπως έχει αποδειχθεί- σύστημα προβλέψεων που βασίζεται σε ένα ερωτηματολόγιο: Στα «Κλειδιά για τον Λευκό Οίκο», τα οποία δεν είναι παρά 13 ερωτήσεις-προτάσεις που πρέπει να απαντηθούν απλώς με «Σωστό ή Λάθος». «Τα 13 κλειδιά είναι 13 ερωτήσεις “Σωστό ή Λάθος”, όπου κάθε “σωστή” απάντηση ευνοεί την επανεκλογή του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, εν προκειμένω τους Δημοκρατικούς» δήλωσε ο ίδιος στη «Washington Post», εξηγώντας παράλληλα ότι αν έξι ή περισσότερες απαντήσεις στρέφονται προς το λάθος, τότε το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία χάνει τις εκλογές.

Ενα από τα 13 κλειδιά αφορά τη χαρισματικότητα του υποψηφίου, όπως ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, με τον Λάιχτμαν να τονίζει τώρα ότι «η Κλίντον σίγουρα δεν πληρεί τις προδιαγραφές». Ως προς τον Τραμπ, πάντως, ο καθηγητής αναφέρει ότι αποτελεί την πιο δύσκολη περίπτωση από το 1984, λόγω του ιδιότυπου χαρακτήρα του. Συμπληρώνει πάντως ότι «εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια λέω πως οι προβλέψεις μου δεν αποτελούν θεωρητικά αξιώματα. Η πρόβλεψή μου βασίζεται σε ένα επιστημονικό σύστημα». Μένει να δούμε αν και τώρα ο καθηγητής Λάιχτμαν θα πέσει μέσα στην πρόβλεψή του.

Οι «New York Times» στηρίζουν Χίλαρι

Την ώρα που δημοσκοπικά φαίνεται να μην πηγαίνει τόσο καλά ή τουλάχιστον τόσο καλά όσο θα περίμεναν η ίδια και το επικοινωνιακό επιτελείο της, η Χίλαρι Κλίντον απολαμβάνει πια -και επίσημα- τη στήριξη των «New York Times» εν όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Στο editorial της, η κορυφαία αμερικανική εφημερίδα επισήμαινε το Σαββατοκύριακο ότι η Κλίντον έχει περισσότερα προσόντα από τον αντίπαλό της Τραμπ, προκειμένου να χειριστεί προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι ΗΠΑ. «H δέσμευση στην επίλυση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο κάνει τη Χίλαρι Κλίντον κατάλληλη για τη θέση αυτή και η χώρα θα έπρεπε να της αναθέσει αυτό το καθήκον» έγραφαν χαρακτηριστικά οι «New York Times».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα