Αλλαγή «φρουράς» στην ηγεσία της Πυροσβεστικής

Ο αντιστράτηγος Β. Καπέλιος ανέλαβε την ηγεσία από τον Ι. Καρατζιά, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω βαθμολογίου

Τα ηνία του Πυροσβεστικού Σώματος ανέλαβε επισήμως ο αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος από τον απερχόμενο αντιστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά στον νέο επικεφαλής έγινε χθες στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, το «παρών» ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος διαδέχεται στην αρχηγία του Πυροσβεστικού Σώματος τον επίσης αντιστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω ρήξης με την πολιτική ηγεσία, καθώς είχε αντιδράσει έντονα στο νέο βαθμολόγιο, το οποίο επιτρέπει σε συγκεκριμένη μερίδα αξιωματικών, με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, να ανελιχθεί με ρυθμούς-εξπρές στην ιεραρχία του Σώματος.

Ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής γεννήθηκε το 1961 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, ενώ το 1992 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με τον βαθμό του ανθυποπυραγού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε ως διοικητής και προϊστάμενος κλιμακίου σε διάφορες Υπηρεσίες ανά την επικράτεια. Το 2014 έγινε διευθυντής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και την επόμενη χρονιά προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου, αναλαμβάνοντας καθήκοντα υπαρχηγού υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα