Tους πείραξε το κρασί στο πάρτι του Μαξίμου!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετέφεραν στον Τσίπρα ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι για θυσίες, εάν τους δοθεί προοπτική!

Στους ανθισμένους κήπους και στο έξοχο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου όλα ήταν ειδυλλιακά στο πάρτι σύσφιξης σχέσεων και ανταλλαγής απόψεων που διοργάνωσε την Πέμπτη ως οικοδεσπότης ο Αλέξης Τσίπρας για τους κυβερνητικούς βουλευτές, τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων αγνοεί ο κόσμος, διότι απλώς δεν έχουν πει λέξη στη Βουλή. Υπό τους ήχους του πιάνου που έπαιζε ο Κώστας Ζουράρις και, μάλιστα, με ένα ευρύ ρεπερτόριο από αντάρτικα, Μίκη Θεοδωράκη και τη «Δραπετσώνα» (!) έως Μαρινέλλα – Χατζή («Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει»), και την -κατά δήλωσή της – παράφωνη ελενα Κουντουρά στο τραγούδι, ο πρωθυπουργός και οι καλεσμένοι του έδωσαν ρεσιτάλ καλοπέρασης στους πληβείους Ελληνες.

Τόσο, μάλιστα, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να τελειώσει η ωραία βραδιά, γι’ αυτό και πήρε τους 40άρηδες και τους 30άρηδες του Μεγάρου Μαξίμου μετά την αποχώρηση των υπολοίπων για ένα after ποτό (!) στο γειτονικό Κολωνάκι. Τον Κώστα Ζουράρι στο πιάνο πλησίασε κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας και αστειευόμενος του είπε: «Η τελευταία φορά που έπαιξε πιάνο εδώ κάποιος ήταν ο Βαρουφάκης. Κανόνισε».

Στα πολλά πηγαδάκια που σχηματίστηκαν, παρόντος του πρωθυπουργού, έγιναν και πολιτικές συζητήσεις, σύμφωνα με όσα άφησαν να διαρρεύσουν οι στενοί συνεργάτες του, καθώς η είσοδος είχε απαγορευτεί στους δημοσιογράφους. Οι κυβερνητικοί βουλευτές ρωτούσαν κυρίως για δύο θέματα, την οικονομία και τη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο και την Εκκλησία, μετά τη πρόσφατη εμπλοκή λόγω του Νίκου Φίλη, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στην Ηρώδου Αττικού.

«Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη και την κατανόηση με την Εκκλησία, χωρίς νικητές και ηττημένους» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο, έχοντας δηλώσει δημόσια ότι ο ίδιος είναι άθεος: «Του μίλησα ειλικρινά και στη βάση της ηθικής. Δεν υποδύθηκα κάτι το οποίο δεν είμαι».

Σύμφωνα πάντα με τις διαρροές, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις εκλογικές περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες (!!!), εάν τους δοθεί προοπτική εξόδου από την κρίση και αποκατάστασης των αδικιών. Προφανώς κάποιοι έτσι εξέλαβαν τις πολλές αποδοκιμασίες που δέχονται στο δημόσιο χώρο… Λίγο μετά τις 11 οι βουλευτές άρχισαν σιγά σιγά να αποχωρούν, ενώ ο πρωθυπουργός έσπευσε να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες με τις γυναίκες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα