Με απλήρωτους το «πανηγύρι» στην Αμφίπολη

Εργολάβοι έτοιμοι να διεκδικήσουν στα δικαστήρια 75.000 ευρώ πού τους οφείλονται ακόμα από τις πρώτες χωματουργικές εργασίες στον λόφο Καστά

Απλήρωτοι παραμένουν έως σήμερα οι εργολάβοι που πήραν εντολή να εκτελέσουν χωματουργικές εργασίες για να έρθει στο φως ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη. Δύο και πλέον χρόνια μετά την ανακάλυψη του μνημείου στην Αμφίπολη, που είχε προκαλέσει τεράστιο θόρυβο επί κυβέρνησης Σαμαρά, αποκαλύπτεται ότι το μνημείο είδε το φως χωρίς να δοθούν ποτέ χρήματα, αφού έως σήμερα δεν έχουν πληρωθεί οι εργολάβοι που ανέλαβαν τα πρώτα χωματουργικά έργα.

Μάλιστα, υπό την πίεση να έρθει στο φως η σημαντική, όπως αποδείχθηκε, αρχαιολογική ανακάλυψη, οι υπεύθυνοι είχαν κάνει πριν από το 2013 προφορική ανάθεση σε εργολάβους για να απομακρυνθούν τόνοι χώματος κάτω από τους οποίους κρυβόταν για χιλιάδες χρόνια ένα μνημείο τεράστιας αρχαιολογικής αξίας.

Το μνημείο ανακαλύφθηκε στο σύνολό του έναν χρόνο αργότερα, πέρασε κι άλλος καιρός, όμως οι εργολάβοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματα. Η περίοδος χάριτος που είχαν δώσει στους αρμόδιους φορείς φαίνεται ότι τελείωσε, αφού αποφάσισαν να ακολουθήσουν ακόμη και τη δικαστική οδό. Σε μια προσπάθεια να βρουν το δίκιο τους, έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους αρμοδίους του υπουργείου Πολιτισμού, ελπίζοντας να δοθεί το πράσινο φως και να καταβληθεί το ποσό των 75.000 ευρώ που υπολογίζεται ότι κόστισαν οι εργασίες, διαφορετικά θα κινηθούν δικαστικά.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, οι επικεφαλής της ανασκαφής θα κληθούν να βεβαιώσουν αν έδωσαν πράγματι εντολή για να γίνουν εργασίες σε συνεργεία, έτσι ώστε να πιστοποιηθούν οι απαιτήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα