Παυλόπουλος:Κάθε απειλή κατά της Ελλάδας εχει στόχο και όλη την Ευρώπη!

Οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή ούτε, φυσικά, θα μείνει αναπάντητη από Ελλάδα και Ευρώπη, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ανακήρυξή του (το Σάββατο) σε επίτιμο δημότη του Δήμου Λήμνου, στέλνοντας για άλλη μια φορά μήνυμα στην Αγκυρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στη Λήμνο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε, για ακόμη μία φορά, σαφές προς την Τουρκία ότι «οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης αφενός συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, η οποία την εκθέτει ανεπανόρθωτα ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας. Και, αφετέρου, αποτελεί απροκάλυπτη επιβουλή κατά των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και γι’ αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή ούτε, φυσικά, θα μείνει αναπάντητη».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε παράλληλα ότι η Λήμνος, λόγω και της τεράστιας σημασίας της γεωγραφικής θέσης της, συνιστά καθοριστικό μέγεθος της ελληνικής επικράτειας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο ορίζει ότι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο θέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη προκειμένου να παραστεί μαζί με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ελλαδίτες πεσόντες και αγνοουμένους κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που διοργανώνει η Κυπριακή Προεδρία.

Ν. Ελευθερόγλου

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα