Κάνουν αγωγή και ελπίζουν σε ένα θαύμα!

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι 150+50 εργαζόμενοι του «Athens Ledra» εν αναμονή του δεύτερου πλειστηριασμού

Στη μαζική κατάθεση αγωγών κατά της επιχείρησης πρόκειται να καταφύγουν άμεσα οι 150 μόνιμοι εργαζόμενοι και οι 50 εποχικοί του «Athens Ledra», το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης ύστερα από το λουκέτο που μπήκε στο πεντάστερο ξενοδοχείο τον περασμένο Ιούνιο.

Οι αγωγές θα υποβληθούν το αργότερο μέχρι τέλους Οκτωβρίου, ώστε οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν απολυθεί και βρίσκονται όλους αυτούς τους μήνες «στον αέρα» να μη χάσουν το δικαίωμα της αποζημίωσης. Λίγο αργότερα, τον Νοέμβριο, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο δεύτερος κατά σειράν πλειστηριασμός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, στον οποίο οι εργαζόμενοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, προσδοκώντας ότι θα βρεθεί ένα επιχειρηματικό σχήμα που θα δεχτεί να αγοράσει το «Athens Ledra» μαζί με τα χρέη του.

Η Alpha Bank, που έχει τα δικαιώματα του ξενοδοχείου, αρχικά είχε ορίσει το τίμημά του στα 48.000.000 ευρώ. Ομως, μετά την άγονη πρώτη διαδικασία πλειστηριασμού η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται διατεθειμένη να υποχωρήσει σε ποσοστό 20% επί του αρχικού ποσού. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, το τίμημα θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 38.000.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να βρεθεί αγοραστής.

Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους και να διαπραγματευτούν ενδεχόμενη επαναπρόσληψη, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ωστόσο, έμπειρες πηγές του ξενοδοχειακού κλάδου τονίζουν ότι, ακόμα και αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, το ξενοδοχείο είναι δύσκολο να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2017, καθώς θα χρειαστεί ριζική ανακατασκευή, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου έναν χρόνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα