Ληστεία στον ΕΟΠΥΥ από τη «μαφία του φαρμάκου»

Μέλη της «μαφίας του φαρμάκου» που διακινεί παράνομα, πανάκριβα σκευάσματα -επί το πλείστον αντικαρκινικά- στο εξωτερικό εκτιμάται ότι βρίσκονται πίσω από τη ληστεία που σημειώθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, επί της οδού Πειραιώς 167, στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρία άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο κτίριο λίγο μετά τις 23.00 και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον φύλακα, τον έδεσαν και του πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Στη συνέχεια, έκαναν «φύλλο και φτερό» όλους τους χώρους του φαρμακείου, άρπαξαν άγνωστη ποσότητα φαρμάκων και εξαφανίστηκαν, χρησιμοποιώντας το αμάξι του φύλακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές ήταν επιλεκτικοί δείχνοντας «προτίμηση» στα ακριβά φάρμακα.

Οι δράστες φαίνεται ότι είχαν μελετήσει πολύ καλά τον στόχο τους, καθώς το συγκεκριμένο φαρμακείο διαθέτει χιλιάδες σκευάσματα και φάρμακα υψηλού κόστους (όπως αντικαρκινικά), με τα οποία προμηθεύει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην περιφέρεια. Μέχρι και χθες το βράδυ, που βρισκόταν σε εξέλιξη η καταγραφή από κλιμάκιο του οργανισμού, δεν είχε διευκρινιστεί ο αριθμός των σκευασμάτων που αφαιρέθηκαν, ωστόσο οι ζημιές υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Αναφερόμενος στο περιστατικό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε ότι «προφανώς υπάρχει ένα ισχυρό κύκλωμα, το οποίο πέρα από τις νόμιμες εξαγωγές, τις παράλληλες εξαγωγές που γίνονται, διακινεί παράνομα φάρμακα από την Ελλάδα, φάρμακα που έχουν χαμηλότερη τιμή αγοράς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα