«Η Χίλαρι θέλει να μου αρπάξει τις ψήφους»

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τις επικείμενες προεδρικές εκλογές ότι είναι «στημένες» και καλεί «εθελοντές εκλογικούς παρατηρητές»

Σάλος έχει προκληθεί -για άλλη μία φορά- με τις νέες αποκαλύψεις που αφορούν την περιβόητη υπόθεση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον, την εποχή που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών προσπάθησε να προστατεύσει την υποψήφια των Δημοκρατικών, ασκώντας πίεση στο FBI προκειμένου να αποσυρθεί η εκτίμηση της υπηρεσίας ότι η χρησιμοποίηση του ιδιωτικού διαμετακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τη Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών, εμπεριείχε τη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Δημοσιοποίηση

Η καταγγελία αφορά τον Πάτρικ Κένεντι, ο οποίος είναι το πιο υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία δημοσιοποίηση σειράς συνεντεύξεων από το FBI, αναφορικά με την έρευνα διάρκειας ενός έτους που πραγματοποίησε η υπηρεσία για την υπόθεση της Κλίντον.

Την ίδια ώρα, τα WikiLeaks αποκάλυψαν ότι στη λίστα των πιθανών αντιπροέδρων της υποψήφιας των Δημοκρατικών βρίσκονταν ονόματα όπως αυτό του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και του διευθύνοντος συμβούλου της Apple Τιμ Κουκ! Η λίστα των υποψήφιων αντιπροέδρων που εξέταζε η πρώην υπουργός Εξωτερικών προέρχεται από e-mail που υπέκλεψαν τα WikiLeaks, το οποίο είχε στείλει ο επικεφαλής της καμπάνιας της Κλίντον Τζον Ποντέστα τον περασμένο Μάρτιο.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να δηλώνει ότι οι προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι «στημένες»! «Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές, ακόμη και στα εκλογικά τμήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν, για να συμπληρώσει: «Αρκετές πόλεις είναι διεφθαρμένες, ενώ οι παρεμβάσεις στη διαδικασία της ψηφοφορίας είναι κάτι πολύ κοινό». Για τον λόγο αυτόν ο μεγιστάνας υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων καλεί «εθελοντές εκλογικούς παρατηρητές» να βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα, καθώς μετά τις αλλαγές της νομοθεσίας το 2013, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μπορεί να στείλει ελάχιστους ομοσπονδιακούς εκλογικούς παρατηρητές μόνο σε πέντε πολιτείες!

Μπλόκαραν τα WikiLeaks μετά τα νέα e-mails της Κλίντον

Σύμφωνα με την ομάδα των WikiLeaks, η διαδικτυακή σύνδεση του ιδρυτή τους Τζούλιαν Ασάνζ -που έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο- διεκόπη από την ίδια την κυβέρνηση του Ισημερινού μετά τη δημοσιοποίηση των νέων e-mails της Χίλαρι Κλίντον. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ισημερινός απέκοψε την πρόσβαση του Ασανζ στο Διαδίκτυο το Σάββατο, στις 5.00 μ.μ. ώρα Γκρίνουιτς, σε μικρό χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση των ομιλιών της Κλίντον στην Goldman Sachs» δήλωσε, αναφερόμενο στην υποψήφια των Δημοκρατικών. Στη δήλωση που έγινε στο twitter, η ομάδα των WikiLeaks πρόσθεσε ότι «έχουμε ενεργοποιήσει τα αναγκαία εναλλακτικά σχέδια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα