Πρωτιά «Αντέτο»

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

Το ΝΒΑ είναι μια λίγκα στην οποία τα πάντα σχετικά με την αξία και τις αμοιβές των παικτών κρίνονται στο παρκέ. Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όμως, είναι και μια διοργάνωση στην οποία η γνώμη ορισμένων μετρά ιδιαιτέρως. Είναι εκείνοι οι 30 ειδικοί, οι ισάριθμοι τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων, που κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της κανονικής περιόδου αποτυπώνουν τις σκέψεις τους για παίκτες και ομάδες, συνδυάζοντας εκτιμήσεις και προβλέψεις.

Στο φετινό ερωτηματολόγιο οι παράγοντες του ΝΒΑ πρόσφεραν ακόμη ένα «παράσημο» στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς με ποσοστό 27,6% τον ανέδειξαν κορυφαίο μη Αμερικανό παίκτη του πρωταθλήματος (!), αφήνοντας δεύτερο με 24,1% τον Ισπανό Μαρκ Γκασόλ του Μέμφις και ακόμη πιο πίσω τους Ντιρκ Νοβίτσκι με 22,4% (Γερμανός, Ντάλας), Κρίσταπς Πορζίνγκις με 12,1% (Λετονός, Νέα Υόρκη) και Πάου Γκασόλ με 6,9% (Ισπανός, Σαν Αντόνιο). Επιπλέον, οι τζένεραλ μάνατζερ θεωρούν τον «Αντέτο» (πρόσφατα υπέγραψε τετραετή επέκταση του συμβολαίου του αντί 100.000.000 δολαρίων με το Μιλγουόκι) τον δεύτερο πιο πολυσύνθετο παίκτη της λίγκας (με 10%), πίσω μόνο από τον περσινό πρωταθλητή με το Κλίβελαντ ΛεΜπρόν Τζέιμς (75%)!

Μπροστά από τον Γκριν

Σε αυτόν τον τομέα, μάλιστα, ο «Giannis» ξεπέρασε τον Ντρέιμοντ Γκριν (8,3%) του Γκόλντεν Στέιτ. Οι GΜs του ΝΒΑ ψήφισαν κατά 96,7% το Ουόριορς – Καβς ως το επικρατέστερο ζευγάρι των τελικών, έχρισαν φαβορί για τον τίτλο το Γκόλντεν Στέιτ (69%) και προβλέπουν (με 46,7%) ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της επερχόμενης σεζόν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα