Βουτιά θανάτου με τη στολή!

Υποσμηναγός έβαλε τέλος στη ζωή του (θολωμένος από δάνειο) πηδώντας από την ταράτσα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Βυθισμένη στο πένθος είναι η μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τις δύο διαδοχικές αυτοκτονίες στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας σε Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οπως προέκυψε, ο 39χρονος άνδρας, ο οποίος την Τετάρτη το μεσημέρι βρέθηκε απαγχονισμένος σε πάρκο στο Μοσχάτο, ήταν κελευστής του Π.Ν., ενώ την Πέμπτη το απόγευμα ένας 44χρονος υποσμηναγός της Π.Α. προέβη επίσης στο απονενοημένο διάβημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος των υπέρογκων οικονομικών υποχρεώσεων και ένα δάνειο που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει λύγισαν τελικά τον 44χρονο αξιωματικό, ο οποίος προχθές στις 5 το απόγευμα, έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του, στην Εξω Αγυιά Πάτρας, από την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας όπου υπηρετούσε, έβαλε τέλος στη ζωή του. Προτού καν βγάλει τη στολή του, έφυγε από το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου όπου διέμενε με την οικογένειά του και, αφού ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου, πήδηξε στο κενό. Λίγο αργότερα η σύζυγος και ο 19χρονος γιος του σε κατάσταση σοκ θα ανακάλυπταν ότι ο 44χρονος είχε αφήσει ένα λακωνικό σημείωμα.

Σε μια λευκή κόλλα χαρτί είχε γράψει απλώς «δε στάθηκα τελικά άξιος για τίποτα», φράση η οποία αποδεικνύει την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο αυτόχειρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 44χρονου, πάντως, κανένας δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό τόσο για τα χρέη που τον έπνιγαν όσο και για την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς ήταν απόλυτα τυπικός στις υποχρεώσεις του.

Σε ό,τι αφορά τον 39χρονο κελευστή του Πολεμικού Ναυτικού -που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Μοσχάτο-, υπενθυμίζεται ότι είχε αφήσει επίσης σημείωμα επικαλούμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών, κατά τουλάχιστον 30%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα