Χωρίς απόφαση η σημερινή διάσκεψη του ΣτΕ για την αδειοδότηση των καναλιών

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες με τους ανώτατους δικαστές να κρίνουν ήδη τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Λίγο μετά τις 21:30 ολοκληρώθηκε η σημερινή διάσκεψη η οποία όπως αναμενόταν απέβη άκαρπη. Απόφαση πλέον αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Το κρίσιμο θέμα των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αναμένεται να κρίνει ουσιαστικά την τελική απόφαση του δικαστηρίου, καθώς αν αποφανθεί, ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός επειδή μόνο το ΕΣΡ μπορούσε να οργανώσει και να φέρει σε πέρας τη διαγωνιστική διαδικασία, και όχι ο υπουργός κατά την πρόβλεψη του νόμου, τότε το νομοθετικό οικοδόμημα της κυβέρνησης θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο σχετικός νόμος θα πρέπει να αλλάξει.

Σε αντίθετη περίπτωση, που ο νόμος κριθεί συνταγματικός, η εφαρμογή του νόμου θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς κανένα εμπόδιο και όσα κανάλια δεν έχουν αδειοδοτηθεί θα πρέπει να κλείσουν μετά από σχετική απόφαση του αρμοδίου υπουργού.

Δικαστικές πηγές πάντως εκτιμούσαν πως το σκεπτικό της όποιας απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, αλλά και η απόφασή του συνολικά, επί όλων των κρινόμενων θεμάτων, θα αποτελέσουν τη δικαστική κρίση για ένα θέμα που διαθέτει τεράστια πολιτική φόρτιση ενώ οι συνέπειες της μίας η της άλλης εκδοχής είναι μεγάλες και το πολιτικό κόστος η όφελος αντίστοιχα σημαντικό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα