Τραμπ: Λέσχη καλοπέρασης κατάντησε πλέον ο ΟΗΕ

Εξαιρετικά σκληρός ήταν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τρεις μέρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα, που απαιτεί από το Ισραήλ να βάλει τέλος στους εποικισμούς στη Δυτική Oχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Τα Ηνωμένα Eθνη έχουν τόσο μεγάλη προοπτική, αλλά αυτή τη στιγμή αποτελούν απλώς μια λέσχη για να συναντιέται κόσμος, να μιλάει και να περνάει καλά» έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο twitter, επικρίνοντας τον διεθνή οργανισμό, τον οποίο -όπως όλα δείχνουν- δεν θα αφήσει στην ησυχία του, ειδικά σε ό,τι αφορά τα θέματα της Μέσης Ανατολής. Αυτό προκύπτει και από ακόμα ένα μήνυμα στο twitter, όπου ο μεγιστάνας δηλώνει απερίφραστα ότι «σε ό,τι αφορά τον ΟΗΕ, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά μετά τις 20 Ιανουαρίου», που αναλαμβάνει επίσημα την προεδρία των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν το ψήφισμα είχε πάει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχε παρέμβει με δημόσιες δηλώσεις του επικρίνοντάς το.

Το βέτο

Εμμέσως, καλούσε την αμερικανική αντιπροσωπία να χρησιμοποιήσει το βέτο της.

Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε αποχή από την ψηφοφορία, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το ψήφισμα θα περνούσε, όπως και έγινε. Απτόητη, πάντως, και παρά την ήττα της στα Ηνωμένα Eθνη, η κυβέρνηση του Ισραήλ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία χιλιάδων νέων κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, κίνηση αναμενόμενη, καθώς το ψήφισμα έχει μεν μεγάλη συμβολική σημασία, αλλά δεν προβλέπει κυρώσεις.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα του ετοιμάζονται πυρετωδώς για την ορκωμοσία του νέου προέδρου στις 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μεγιστάνα, Τζέισον Μίλερ, ο οποίος μίλησε στο CNN, η ομιλία του Τραμπ στην επίσημη τελετή θα επικεντρωθεί σε ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος για τον μέσο Αμερικανό πολίτη, όπως το εκπαιδευτικό σύστημα, οι υποδομές, η συνοριακή ασφάλεια, η επιχειρησιακή κατάσταση του αμερικανικού στρατού, η οικονομία, αλλά και η μη μεταφορά θέσεων εργασίας εκτός των ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα