Από τις πιο αυστηρές στην Ευρώπη η νομοθεσία για τα VLTs

Από τους πλέον αυστηρούς στην Ευρώπη είναι ο κανονισμός για τα παιγνιομηχανήματα (VLTs), σύμφωνα με τη διοίκηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), με αφορμή τη διαρροή επιστολής της Κομισιόν προς το υπουργείο Οικονομικών με την οποία εγείρονται ζητήματα προστασίας των παικτών. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής, τα VLTs θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού, που οδηγεί σε απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο.

Σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων και ειδικών της αγοράς παιγνίων, η παράνομη αγορά προσεγγίζει τη νόμιμη όσον αφορά τον τζίρο, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει τεράστια έσοδα.

Μόνο από τα παράνομα «φρουτάκια», τα χαμένα έσοδα για το κράτος εκτιμώνται σε 1 δισ. ευρώ, με βάση τα μικρά έσοδα των επιτηδείων. Το ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι, όπως ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, έσπευσαν να υιοθετήσουν τα αναφερόμενα στην επιστολή της Κομισιόν χωρίς να τα συγκρίνουν με όσα ισχύουν για το ίδιο θέμα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΕΠ, «η λειτουργία των VLTs θα λειτουργήσει ανασταλτικά στη μάστιγα του παράνομου στοιχηματισμού, μέσω του οποίου το Δημόσιο ζημιώνεται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το Ευρωδικαστήριο

Τονίζει δε πως η ΕΕΕΠ «θα συνεχίσει να ασκεί αποτελεσματικά τα εποπτικά και ελεγκτικά καθήκοντα και τις αρμοδιότητές της, βασιζόμενη στις βέλτιστες διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές, με σκοπό τη συνεπή και συστηματική προστασία του δημόσιου συμφέροντος κ.ά.».

Η επιστολή της Κομισιόν έρχεται, μάλιστα, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία δεν συνιστούν κρατική ενίσχυση οι συμβάσεις ΟΠΑΠ – Δημοσίου για την αποκλειστική άδεια λειτουργίας των 35.000 παιγνιομηχανημάτων.

Η απόφαση ήρθε ύστερα από προσφυγή επτά ελληνικών καζίνων κατά απόφασης της Κομισιόν το 2012, σύμφωνα με την οποία το τίμημα που κατέβαλλε η ΟΠΑΠ Α.Ε. για την αποκλειστική άδεια λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων και για τη χρονική επέκταση των αποκλειστικών δικαιωμάτων για τη λειτουργία 13 παιχνιδιών με οποιαδήποτε μέσα ήταν επαρκές. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα