Αρχίζει τώρα η επένδυση των 100.000.000 € στην Κέρκυρα

Επεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση (από το ΤΑΙΠΕΔ) της Κασσιόπης στην αμερικανική NCH

Σ ε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται πλέον η επένδυση της αμερικανικής NCH Capital Inc., μέσω των επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται, στην περιοχή Κασσιόπη, συνολικού ύψους 100.000.000 ευρώ, στην Κέρκυρα, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του 100% των μετοχών της Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας από την NCH Capital ανήλθε σε 23.000.000 ευρώ, ενώ επιπλέον 2.300.000 ευρώ αφορούν πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου έπειτα από έξι χρόνια. Σε 75.000.000 ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τ.µ. και μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.µ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 180 κλινών, 84 τουριστικών κατοικιών, μαρίνα δυναμικότητας 57 σκαφών κ.ά.

Για τις ανάγκες και την αυτονομία της επένδυσης, η εταιρία σχεδιάζει να δημιουργήσει μονάδα αφαλάτωσης, μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης και συλλογής ομβρίων υδάτων, δίκτυο άρδευσης και πυρόσβεσης, δίκτυο οπτικών ινών και να υλοποιήσει έργα αναβάθμισης και προστασίας της δασικής έκτασης και των μικρών υγροτόπων κ.ά.

Η γη παραμένει στην κυριότητα του Ελληνικού ∆ημοσίου και παραχωρείται για 99 χρόνια, καθώς η αξιοποίηση θα πραγµατοποιηθεί µε τον θεσµό της επιφάνειας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα