Γονιμοποίησαν 26 γυναίκες με σπέρμα από άλλον άνδρα

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ολλανδία μετά την παραδοχή κλινικής για το λάθος. Οι μισές ήδη γέννησαν ή είναι έγκυες

Τεράστιο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ολλανδία, καθώς τα ωάρια 26 γυναικών που ακολουθούσαν θεραπεία υπογονιμότητας στην κλινική «UMC» της Ουτρέχτης ενδέχεται να γονιμοποιήθηκαν με λάθος σπέρμα!

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της κλινικής, πρόκειται για ένα «διαδικαστικό σφάλμα», το οποίο ωστόσο συνεχιζόταν για περισσότερο από έναν χρόνο, από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο! Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κλινική αναφέρεται ότι «στη διάρκεια της γονιμοποίησης σπερματικά κύτταρα ενός ζεύγους που υποβάλλεται σε θεραπεία ίσως αναμείχθηκαν με τα ωάρια άλλων 26 ζευγαριών». Σύμφωνα με τους υπευθύνους της «UMC», «υπάρχει η πιθανότητα τα ωάρια να γονιμοποιήθηκαν με σπέρμα κάποιου άλλου απ’ τον πατέρα», τονίζουν ωστόσο ότι η πιθανότητα να έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι μεν μικρή, αλλά «δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Αξιοσημείωτο, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι οι μισές από τις γυναίκες που υποβλήθηκαν στη θεραπεία είναι τώρα έγκυες ή έχουν ήδη γεννήσει. Στο μεταξύ, η κλινική άνοιξε μια ιστοσελίδα, προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτών που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το συμβάν. Εκεί αναφέρεται ότι το «διαδικαστικό σφάλμα» ανακαλύφθηκε μετά την εφαρμογή μιας νέας διαδικασίας στην κλινική.

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο λανθασμένης γονιμοποίησης έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Freya, μια ολλανδική ομάδα που εκπροσωπεί ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας. Η Freya ζήτησε να ληφθούν επειγόντως μέτρα για να μην επαναληφθεί ανάλογο σφάλμα. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να εμπιστεύονται 100% τη διαδικασία αυτήν. Το θεωρούμε μεν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά είναι τρομερό για τα ζευγάρια που μαθαίνουν ότι το μωρό τους μπορεί να έχει άλλον πατέρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα