Βολές του Παυλόπουλου σε Σόιμπλε και Βερολίνο: «Φτάνει πια με τη λιτότητα»

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, κυρίως εκτός Ελλάδας, ήταν αυτό που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την έλευση του νέου έτους, για το οποίο εξέφρασε την ελπίδα να είναι αφετηρία εθνικής ανάτασης. Πρώτοι αποδέκτες ήταν το Βερολίνο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς ο κ. Παυλόπουλος έθεσε ως πρώτο στόχο τον τερματισμό της πολιτικής λιτότητας στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Είναι ανάγκη ν’ αλλάξει αμέσως η εφαρμοζόμενη σήμερα, εν πολλοίς αδιέξοδη, πολιτική λιτότητας. Πολιτική που συρρικνώνει το ΑΕΠ των περισσότερων κρατών-μελών και επηρεάζει αρνητικώς τόσο τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ε.Ε. όσο και την κοινωνική συνοχή» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και ήταν σαφές ότι τα βέλη του στόχευαν τον Β. Σόιμπλε.

Μήνυμα σε Ερντογάν

Πρόσθεσε ότι πρέπει να επικρατήσει μια πολιτική που θα συνδυάζει την πάταξη των ελλειμμάτων και της σπατάλης καθώς και της κρίσης χρέους με την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέρασε στα εθνικά θέματα και έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, ενώ στο στόχαστρό του μπήκαν και τα Σκόπια, για τα οποία είπε ότι «όσο επιμένουν στη χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο, πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας, αποπνέει αλυτρωτισμό, δεν έχει ευρωπαϊκή προοπτική». Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατόν, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε το μήνυμά του, τονίζοντας, προς το εσωτερικό αυτή τη φορά, ότι είναι χρέος όλων η σύμπνοια και η ενότητα. «Καμιά ιδεολογική και πολιτική διαφορά δεν είναι επιτρεπτό να μειώνει τη δύναμη της ομόθυμης προσήλωσής μας στην υπεράσπιση των εθνικών μας στόχων και των εθνικών μας δικαίων» είπε.

Εκοψε την πίτα της Προεδρικής Φρουράς

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Προεδρικής Φρουράς βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χθες το μεσημέρι. Στις δηλώσεις του ευχαρίστησε το Τάγμα Ευζώνων για τη συμπαράσταση και την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, τόνισε ότι «ο φθόνος είναι ο μεγάλος μας εχθρός» και πρέπει να τον ξεπεράσουμε, αναφέρθηκε στην ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του καθενός.

Ο κ. Παυλόπουλος πήγε στην Προεδρική Φρουρά περπατώντας και πολλοί πολίτες τον χαιρέτησαν και του ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά. Σταμάτησε, ωστόσο, να περπατά όταν αντίκρισε δύο μωρά στα καρότσια τους. Συνομίλησε με τους γονείς των παιδιών και χάιδεψε στοργικά τα δύο χαριτωμένα βρέφη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα