Οι Ελληνες βουλευτές δεύτεροι σε αποδοχές στην Ε.Ε. με βάση το ΑΕΠ

Οι βουλευτές της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας αποτελούν την πρώτη τετράδα των πιο υψηλά αμειβόμενων πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ, σύμφωνα με την έρευνα του ιρλανδικού site thejournal.ie, οι Ελληνες βουλευτές κατέχουν τη δεύτερη θέση αν συγκριθεί ο μισθός τους με τον μέσο όρο των εισοδημάτων των πολιτών.

Οι τρεις χώρες που ξεπερνούν το πλαφόν των 100.000 ευρώ μεικτά ετησίως για τους βουλευτές τους ήταν η Ιταλία με 125.220 ευρώ τον χρόνο, η Αυστρία (121.608 ευρώ), η Γερμανία (108.984 ευρώ) και τέταρτη η Γαλλία με 85.713 ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, όπως σημειώνει το ιρλανδικό σάιτ, για να αποκτήσει κάποιος σωστή εικόνα για τον μισθό των βουλευτών θα πρέπει να τον συγκρίνει με το εισόδημα των πολιτών, δηλαδή με το ΑΕΠ κάθε χώρας.

Ετσι, ένας βουλευτής στην Ελλάδα κερδίζει 61.620 ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο, δηλαδή τα μισά από όσα παίρνει ένας Ιταλός βουλευτής, αλλά κερδίζει στην πραγματικότητα τρεις φορές περισσότερα από το μέσο κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα του πολίτη, που ανέρχεται σε 18.331 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα