Φόβοι για επιστροφή στην «Εποχή των Παγετώνων»!

Θαμμένες στο χιόνι συνεχίζουν να παραμένουν τα τελευταία 24ωρα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, την ώρα που οι ειδικοί ενοχοποιούν ανοιχτά πια την κλιματική αλλαγή για το φονικό κύμα ψύχους που ήδη έχει προκαλέσει -μόνο στην Πολωνία- τον θάνατο 65 ανθρώπων!

Συγκεκριμένα μια νέα μελέτη επιστημόνων του πανεπιστημίου Yale αποκαλύπτει ότι η συνεχιζόμενη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να επιφέρει καταστροφικές αλλαγές στο ρεύμα του Ατλαντικού Ωκεανού, με την Ευρώπη -ως έναν βαθμό- να επιστρέφει κατά τα επόμενα σχεδόν 300 χρόνια στο μακρινό κλιματικό παρελθόν της και δη στην… Εποχή των Παγετώνων.

Το ρεύμα αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Star», είναι μια φυσική διαδικασία, που μεταφέρει θερμότητα από τις πιο ζεστές χώρες στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού, συμπεριλαμβανομένων της βόρειας Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Ομως, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, «εάν υπάρξουν καταστροφικές αλλαγές στο ρεύμα του Ατλαντικού Ωκεανού, τότε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές περιοχές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε παγωμένες αχανείς εκτάσεις – με ό,τι βέβαια αυτό συνεπάγεται!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα