ΣΥΡΙΖΑ: Στον… αφρό κι άλλη νέα και όμορφη!

«Τρίτωσαν» οι νεαρές (και ωραίες) υπάρξεις στην κυβέρνηση μετά την Εφη Αχτσιόγλου και την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η τρίτη (και πιο μορφωμένη απ’ όλες) είναι η 33χρονη μετακλητή μέχρι πρότινος απλή υπάλληλος Hρώ Ζαβογιάννη, την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναβάθμισε στην κρίσιμη θέση της διευθύντριας Αντιπροεδρίας, που συνδέεται άμεσα με τον γενικότερο συντονισμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Η νέα διευθύντρια, εκτός από το πτυχίο στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών, διαθέτει μεταπτυχιακό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το πανεπιστήμιο του Κεντ, μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία και μεταπτυχιακό στη Διεθνή Ιατρική: Διαχείριση Κρίσεων Υγείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η κυρία Ζαβογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία, έκανε τις σπουδές της στην Αθήνα και την Αγγλία, και υπήρξε υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, καθώς και επιστημονική συνεργάτρια του βουλευτή Φθιώτιδας Βασίλη Κυριακάκη.

Η τοποθέτηση της κυρίας Ζαβογιάννη σε ακόμη μία θέση-κλειδί εντάσσεται στην εκφρασμένη δημόσια πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει τον ηλικιακό μέσο όρο της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι τα νέα πρόσωπα με τα απαραίτητα πτυχία μπορούν να «ανανεώσουν» την κυβερνητική εικόνα, που δεν είναι η καλύτερη.

Μένει, πάντως, αυτό να αποδειχθεί, καθώς μέχρι τώρα ούτε η κυρία Αχτσιόγλου ούτε και η κυρία Νοτοπούλου έχουν κάνει τη διαφορά στο κυβερνητικό έργο. Η πρώτη προσπαθεί ακόμη να βγάλει άκρη με τις παράλογες απαιτήσεις που θέτουν στα εργασιακά οι δανειστές και το ΔΝΤ, ενώ όσον αφορά τη δεύτερη δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητές της, εκτός από το να υποδέχεται τον πρωθυπουργό όταν ο κ. Τσίπρας ανεβαίνει για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη.

Στην πολιτική άλλωστε -όπως και στη ζωή- στο τέλος δεν θα μετρήσουν οι όμορφες εντυπώσεις, αλλά η παραγωγή ουσιαστικού έργου, που όμως ακόμη αναζητείται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα