Τραγωδία για τον Γιώργο Γεωργίου

Ο δημοσιογράφος έχασε τον 35χρονο γιο του Τάσο, που έπασχε από μια σπάνια νόσο, την Αταξία του Φρίντριχ

Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από χθες ο 35χρονος γιος του γνωστού αθλητικογράφου Γιώργου Γεωργίου Τάσος, που άφησε την τελευταία του πνοή στην Εντατική του Τζάνειου Νοσοκομείου, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Τάσος Γεωργίου σε ηλικία 11 ετών διαγνώστηκε ότι έπασχε από τη σπάνια ασθένεια Αταξία του Φρίντριχ, μια νευροεκφυλιστική νόσο που προσβάλλει τον εγκέφαλο τον νωτιαίο μυελό και τα περιφερικά νεύρα.

Η είδηση του θανάτου του «πάγωσε» όχι μόνο την οικογένεια αλλά το πανελλήνιο, καθώς ο πατέρας του είχε αναφερθεί σε συνεντεύξεις του στη σπάνια ασθένεια του παιδιού του. «Είναι πανέξυπνο πλάσμα, Αϊνστάιν, αλλά έπαθε μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια στα έντεκά του χρόνια και βρίσκεται από τότε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ενα χαρισματικό παιδί που κουβαλάει έναν σταυρό» είχε δηλώσει ο 65χρονος Γιώργος Γεωργίου, εξηγώντας ότι η διάγνωση της ασθένειας τον άσπρισε σε ένα βράδυ: «Πούλησα τα πάντα και το 1992 πήγαμε στην Αγγλία κι έμαθα τα καθέκαστα. Αταξία του Φρίντριχ λέγεται. Ενα παιδί στο 1.500.000. Οταν μας είπε ο γιατρός τι περιμένει τον Τάσο κι εμάς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δεν κοιμήθηκα και το πρωί είδα τα μαλλιά μου άσπρα. Οταν έφαγα λίγη ψίχα ψωμί, τα δόντια μου έσπαγαν».

«Εχασα το μοναχοπαίδι μου. Τον Τασούλη μου. Είχε τα προβλήματα που είχε και πριν από μια εβδομάδα υπέστη εγκεφαλικό. Τελικά δεν τα κατάφερε. Δεν υπάρχουν λόγια αυτή τη στιγμή» δήλωσε κλαίγοντας η μητέρα του Μαρία Καμπουράκη. Η κηδεία του Τάσου Γεωργίου θα γίνει σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα