Κουνάνε μαντίλι στον «Τσίπρα» των Podemos!

Το τέλος των Podemos ενδεχομένως να σημάνει το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, με το ρήγμα ανάμεσα στους δύο συνιδρυτές, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας και τον Ινίγο Ερεχόν, να βαθαίνει όσο περνούν οι μέρες. Το ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα στο νούμερο ένα και το νούμερο δύο του αριστερού κινήματος θυμίζει περισσότερο εμφύλιο πόλεμο παρά πολιτικό και φιλοσοφικό δίλημμα, όπως οι ίδιοι με τις ενωτικές ομιλίες τους προσπαθούν να το παρουσιάσουν. Αυτό συμπεραίνεται εύκολα από τα δύο ψηφοδέλτια που κατεβάζουν Ιγκλέσιας και Ερεχόν, καθώς και τις διαφορετικές γραμμές που ανακοίνωσαν.

Ο Ερεχόν πρεσβεύει μια πιο ρεαλιστική, λιγότερο ριζοσπαστική προσέγγιση και γλυκοκοιτάει τους Σοσιαλιστές, ενώ ο Ιγκλέσιας παραμένει πιστός στις κομμουνιστικές αρχές του, επιμένοντας στη συμμαχία με την Ενωτική Αριστερά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα