Το… ελληνικό business plan του κ. πρέσβη

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Αμερικανό Τζέφρι Πάιατ για άλλη μια φορά και πιέσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ενεργειακά!

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έδωσε χθες ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ (φωτό), μιλώντας σε συνέδριο για τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις προκλήσεις στον ενεργειακό τομέα. Ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι η Ελλάδα περνά σε νέα φάση, κατά την οποία μπορεί να χτίσει πάνω στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και συνεχίζονται, ενώ πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Είναι θέμα της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να κάνει αλλαγές που θα δείξουν ότι η Ελλάδα είναι καλό μέρος για επενδύσεις» ανέφερε ο κ. Πάιατ και ζήτησε να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις που καθυστερούν.

Επιπλέον, επανέλαβε την υποστήριξή του για την εταιρία αμερικανικών συμφερόντων που διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική, σημειώνοντας ότι, αν επιλεγεί, θα φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Ακόμη προανήγγειλε ότι τον επόμενο μήνα θα παραστεί μαζί με τον υπ. Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, όπου θα επαναλάβει την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή, ο κ. Πάιατ διατύπωσε την πάγια αμερικανική στρατηγική υπέρ της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού. Τάχθηκε υπέρ της προώθησης του αγωγού ΤΑΡ, του ελληνοβουλγαρικού αγωγού, των νέων εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη, και του κάθετου αγωγού που θα συνδέει τα συστήματα φυσικού αερίου από την Ελλάδα έως την Ουκρανία.

Τόνισε ότι αυτές οι υποδομές δεν θα πρέπει να μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά να αλλάξουν την εξίσωση, ώστε η Ρωσία να μη χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Επανέλαβε δε την αντίθεση των ΗΠΑ στον αγωγό North Stream 2 αλλά και τον ελληνοϊταλικό (ITGI).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα