Νοσοκομείο Ρόδου: Αγωγή 250.000 ευρώ κατά Αγγλου

Για συκοφαντίες που διέδωσε στα ΜΜΕ

Σε αγωγή 250.000 ευρώ και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση προχωρά το Νοσοκομείο Ρόδου εναντίον του Αγγλου ασθενούς και της συζύγου του, που σε συνεντεύξεις τους σε βρετανικά μέσα στις αρχές Ιουλίου αναφέρθηκαν στις «απαράδεκτες» συνθήκες νοσηλείας.

Συγκεκριμένα, με δύο πράξεις που εξέδωσε τη Δευτέρα η διοικήτρια του νοσοκομείου, ανατέθηκαν σε δικηγόρο η σύνταξη και η κατάθεση αγωγής αποζημίωσης μέχρι του ποσού των 250.000 ευρώ, αλλά και μήνυσης εις βάρος των Αγγλων υπηκόων Στέφεν Τζον Μος και Ντέμπορα Αν Μος για αποκατάσταση ηθικής βλάβης και κάθε άλλης ζημίας, λόγω προσβολής προσωπικότητας από συκοφαντική δυσφήμηση που τελέστηκε εις βάρος του Νοσοκομείου Ρόδου διά του Τύπου.

Η νοσηλεία του

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος Αγγλος, ο οποίος είχε έρθει με τη σύζυγό του στη Ρόδο, τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου χειρουργήθηκε. Μέσα από δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, τα οποία αναδημοσιεύτηκαν στην Ελλάδα, εμφανιζόταν να έχει εγκλωβιστεί στο νοσοκομείο, στο οποίο επικρατούν (σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου και της συζύγου του) τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας.

«Τον άφησαν ξαπλωμένο στα ούρα του για πέντε μέρες» ανέφερε η σύζυγός του, ενώ σημείωσε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανύπαρκτο και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φαγητό και νερό. Το νοσοκομείο, σε απάντηση των δημοσιευμάτων, υποστήριξε ότι το προσωπικό ακολούθησε με συνέπεια τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού και βρισκόταν διαρκώς στη διάθεση του ασθενούς, ενώ χαρακτήρισε ανυπόστατα τα σχόλια του Βρετανού, κάνοντας λόγο για μη συμμόρφωσή του στις οδηγίες ιατρών και νοσηλευτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα