Ο Γιάνης είδε τον Αλέξη ως ήρωα του «Star Trek»

Νέα αποσπάσματα του περιβόητου πια βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη (που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά τον Σεπτέμβριο) έφερε στη δημοσιότητα κυριακάτικη εφημερίδα, αναφορικά με την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας τις αναταράξεις στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που θέλει πάση θυσία το όνομά του να διατηρείται στον δημόσιο διάλογο, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι παραδόθηκε στις απαιτήσεις των θεσμών, ενώ του αποδίδει πεζοδρομιακού χαρακτήρα εκφράσεις σε βάρος των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Βαρουφάκης (φωτό) υποστηρίζει ότι λίγες ημέρες προτού ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το δημοψήφισμα, του είχε παραδώσει ένα σχέδιο ομιλίας, με το οποίο του πρότεινε να πει σε διάγγελμα ότι προτίθεται να συνθηκολογήσει με τους δανειστές. Σύμφωνα πάντα με τον πρώην υπ. Οικονομικών, ο Τσίπρας με «ηττοπαθές ύφος» τού απάντησε: «Δεν πρόκειται να ομολογήσω στον λαό μας ότι πρόκειται να παραδοθώ». Παράλληλα, ειρωνεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και τον συγκρίνει με δήθεν ήρωα του «Star Trek»! Γράφει ότι του θυμίζει «τον Αναν 7, τον αρχηγό των Εμινάρ, ο οποίος απαιτούσε από τον λαό του να μπαίνει οικειοθελώς στους θαλάμους αποσύνθεσης, διότι αυτό είχε συμφωνήσει ο ίδιος με τους εχθρούς».

Η Ν.Δ. επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής για τον Γ. Βαρουφάκη, όπως λέει ο αντιπρόεδρός της Κωστής Χατζηδάκης, «όχι για λόγους ιστορικούς ή περιέργειας», αλλά γιατί «όσα έγιναν στο πρώτο επτάμηνο του 2015 έχουν αντανάκλαση στο σήμερα και στο αύριο». Επίσης, ο Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως η Ν.Δ. «στοχεύει στην εξεύρεση της αλήθειας και στον καταλογισμό των πραγματικών ευθυνών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα