«Βέλη» για τη σημαία από Χρυσόγονο, που βάζει θέμα ηγεσίας στην Κουμουνδούρου

Κατηγορηματικά αντίθετος με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας η σημαία να δίδεται με κλήρωση και όχι με βάση τις μαθητικές επιδόσεις εμφανίστηκε ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο ίδιος και τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης του κυβερνώντος κόμματος επικρίνει τόσο τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου όσο και το Μέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζοντας την έννοια της αξιοκρατίας.

Αξιοποίηση

«Η ανάπτυξη προϋποθέτει αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και αυτό με τη σειρά του απαιτεί την προώθηση της αξιοκρατίας» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν ο ευρωβουλευτής και μερικά πασοκογενή στελέχη της Κουμουνδούρου, όχι όμως οι Αντώνης Κοτσακάς και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Επιπλέον, ο Κ. Χρυσόγονος για πολλοστή φορά ασκεί δριμεία κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση. Φτάνει στο σημείο να θέτει εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας, ζητώντας «τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή, των κορυφαίων κομματικών οργάνων της Κεντρικής Επιτροπής και του προέδρου».

Η κριτική επεκτείνεται και στα ζητήματα της οικονομίας, με τον ευρωβουλευτή και τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης να επιχειρούν να αποδομήσουν το success story του Μεγάρου Μαξίμου. «Η παραγωγική ανάπτυξη της χώρας δεν πρόκειται να έρθει με ευχολόγια, προϋποθέτει σοβαρό σχεδιασμό, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα». Θίγονται, επίσης, θέματα όπως οι αργοί ρυθμοί απονομής της δικαιοσύνης.

Εξάλλου, ο κ. Χρυσόγονος σε χθεσινή συνέντευξή του έβαλε ζήτημα διενέργειας εσωκομματικών δημοψηφισμάτων για λήψη αποφάσεων από τη βάση, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσε να είχε γίνει για την επιλογή κυβερνητικού εταίρου».

Δ. Αλειφερόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα