Χαίρε οικογενειοκρατία! Επικεφαλής στον ΟΑΣΘ ο πατέρας του Παππά

Ο Στέλιος Παππάς (φωτό), πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, είναι ο νέος πρόεδρος του κρατικοποιημένου πλέον ΟΑΣΘ, όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σήμερα θα επισκεφτεί τα γραφεία του ΣΑΣΘ και του ΟΑΣΘ.

«Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Γι’ αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης. Να σημειωθεί ότι το νέο Δ.Σ. θα οδηγήσει τον οργανισμό στην επόμενη μέρα του νέου φορέα που θα δημιουργεί και θα έχει την επωνυμία Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ).

Διευθύνων σύμβουλος ορίζεται ο πολιτικός μηχανικός Σάβ. Παναγιωτίδης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Ακρ. Καϊδατζής (νομικός), ο Μ. Λαμτζίδης (δικηγόρος – πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), ο Φ. Μπίμπασης (πρόεδρος του Σωματείου Εμποδιζόμενων Ατόμων «Αναπηρία Σήμερα»), η δημοσιογράφος Ολγα Γιάννη (ΑΝ.ΕΛ.), η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, ως εκπρόσωπος του δήμου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γαβ. Αβραμίδης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του νέου εποπτικού φορέα, του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), που αντικαθιστά τον ΣΑΣΘ, είναι: Πρόεδρος, ο δικηγόρος Κων. Αβατζάς, διευθύνων σύμβουλος ο τοπογράφος – μηχανικός Ι. Τσιώνας και μέλη οι Δρ. Δρόσος (οικονομολόγος), Αντ. Ελευθεριάδης (τραπεζικός υπάλληλος), Αλ. Κιτικίδης (δικηγόρος), ο περιφερειακός σύμβουλος Ευστ. Αβραμίδης, ως εκπρόσωπος της ΠΚΜ, ο Π. Μπίλιας, πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΚΜ, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Θεσσαλονίκης Θ. Παππάς και ένας εκπρόσωπος της ΠΕΔΚΜ. Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε και τα αρχικά μέλη της εταιρίας με επωνυμία Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε. που θα αντικαταστήσουν τον ΟΑΣΘ το αργότερο έως τις 3/12/2019 και τα οποία είναι: Κυριακή Αραβίδου, Δημ. Αργυρόπουλος, Ιάκ. Σαρηγιάννης, Β. Ζαρκάδης, Γ. Τοζίδης και Φίλ. Γκανούλης.

Τέλος, απαντώντας στην ειρωνική αντίδραση της Ν.Δ. για την τοποθέτηση Παππά («προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα»), το υπουργείο Υποδομών εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο ο Στέλιος Παππάς θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

Φανή Χαρίση

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα