Βαρύ χαράτσι ο ΕΝΦΙΑ για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό

15.000 ευρώ ζητούν από την οργάνωση 

Ο παραλογισμός συνεχίζεται. Δυσβάσταχτο χαράτσι έλαβε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, στη Θεσσαλονίκη, που καλείται να πληρώσει 15.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ!

Σήμερα, στα οκτώ σπίτια του Χωριού μεγαλώνουν 67 παιδιά, όμως το σωματείο καλύπτει όλες τις ανάγκες διαβίωσης ακόμα 21 παιδιών που είναι φοιτητές και σπουδαστές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και ενός που είναι φαντάρος!

Η λειτουργία του Χωριού βασίζεται σε έσοδα από δωρεές και προσφορές ανθρώπων, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, δεν θέλουν να φαίνονται. Το ποσό του ΕΝΦΙΑ θα το μαζέψουν οι εθελοντές και, αντί να διατεθεί στα παιδιά, θα πάει στο κράτος…

Τα ακίνητα

«Τα κτίσματα δεν αποτελούν ιδιοκτησία φυσικών προσώπων, αλλά του σωματείου. Τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ είναι πολύτιμα για τα παιδιά, τα οποία έχουν πολλές ανάγκες. Πέρα από τα ρούχα και το φαγητό τους, πηγαίνουν σε φροντιστήρια, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, συμμετέχουν σε αθλητικά σωματεία, γενικά έχουν τη ζωή που έχουν τα περισσότερα παιδιά των ελληνικών οικογενειών» αναφέρει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού Ζωή Δανιηλίδου, η οποία προσθέτει ότι μεγάλες είναι οι ανάγκες και των φοιτητών – σπουδαστών που ζουν πλέον εκτός του Χωριού.

«Ο φόρος αυτός είναι όχι μόνο άδικος αλλά και παράλογος, καθώς στερεί αγαθά από τη διαβίωση των παιδιών. Κι αυτό δεν αφορά μόνο το Παιδικό Χωριό Βορείου Ελλάδος, αλλά όλα τα σωματεία τα οποία προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες φροντίδας στα παιδιά» καταλήγει η κυρία Δανιηλίδου.

Ντόνια Κανιτσάκη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα