Ασύλληπτοι οι εγκέφαλοι της απαγωγής

Δεν κλείνει για την Αστυνομία η υπόθεση Λεμπιδάκη! Οι κατηγορούμενοι φοβούνται για τη ζωή τους αν «δώσουν» τους οργανωτέςΣτη φυλακή οδηγήθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών τους που άρχισε το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Την ίδια στιγμή οι Αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό προκειμένου να εντοπίσουν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των απαγωγέων, καθώς υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι οι εγκέφαλοι της πολύκροτης απαγωγής παραμένουν ασύλληπτοι. 

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι πίσω από την απαγωγή κρύβονται άτομα τα οποία δεν μπορούν να αποκαλύψουν, γιατί φοβούνται ότι κινδυνεύει η ζωή των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους.
Ο δικηγόρος του 45χρονου ακτιβιστή και του 22χρονου από τα Σφακιά Γιώργος Περάκης, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο, είπε ότι «αυτοί που απολογούνται τώρα είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης» και πρόσθεσε πως «εκείνοι που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την απαγωγή δεν βρίσκονται μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου».

Η υπόθεση δεν φαίνεται να κλείνει, αφού οι Αρχές προσπαθούν ακόμα να ταυτοποιήσουν τους οργανωτές και εκτελεστές της απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία. Μάλιστα, στο«μικροσκόπιο» της Αστυνομίας έχουν μπει δύο γυναίκες που είχαν επαφές με τους απαγωγείς του απαχθέντος, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν περιφερειακό ρόλο στην εξάμηνη ομηρία. Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν σε συλλήψεις τουλάχιστον έξι ατόμων σε Αθήνα και Κρήτη.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται από την πρώτη στιγμή την πολύκροτη υπόθεση, πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν ενεργά στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη -στις 30 Μαρτίου στον οικισμό Καλέσσα ενώ κινούνταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του-, ενώ ο αριθμός όλων όσοι συμμετείχαν από τη στιγμή που απήχθη ο 53χρονος μέχρι και την απελευθέρωσή του ενδεχομένως να ξεπερνά και τα 20 άτομα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα