Παραδοχή (επισήμως) για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό

Τι υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία και για βίλες με Κοινωνικό ΤιμολόγιοΣε βάθος πενταετίας θα γίνουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, προκειμένου η επιχείρηση να λάβει τα περίπου 700.000.000 ευρώ που διεκδικεί λόγω της παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) τα προηγούμενα χρόνια. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης υποστήριξε χθες, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, ότι οι αυξήσεις, αν επικρατήσει η άποψη της ΔΕΗ, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εκτιμά πως πρέπει να λάβει 360.000.000 και όχι 700.000.000 ευρώ, θα είναι περίπου «12 με 13 ευρώ για κάθε καταναλωτή τον χρόνο». Τόνισε ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών θα είναι μηδενική αν περάσει η πρόταση (πράγμα δύσκολο), ώστε να επιστρέφονται στη ΔΕΗ τα ποσά που πληρώνει για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα καύσιμα με τα οποία λειτουργούν οι μονάδες στα νησιά.

Ο κ. Παναγιωτάκης παρουσίασε και απίστευτα στοιχεία για εφοπλιστές και άλλους εύπορους πολίτες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο! Είπε, μάλιστα, ότι εντός των ημερών θα επισκεφτεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για να ζητήσει να εξεταστούν οι συγκεκριμένοι φάκελοι.

Οπως είπε, υπάρχει βίλα 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά, που χρωστά 28.000 και καταναλώνει 8.400 κιλοβατώρες το δίμηνο. Ανέφερε, επίσης, ότι μονοκατοικία πρώην εφοπλιστή στην Καστέλα, που σήμερα δηλώνει άνεργος, είναι εκτάσεως 760 τετραγωνικών μέτρων, καταναλώνει 7.500 κιλοβατώρες το τετράμηνο και χρωστά 32.000 ευρώ, μονοκατοικία στην Κηφισιά 214 τετραγωνικών καταναλώνει 10.000 κιλοβατώρες και οφείλει σήμερα 21.000 ευρώ, ενώ βίλα στην Εκάλη που καταναλώνει κάθε χρόνο 4.800 οφείλει 12.000.

Τέλος, υπάρχει βίλα πρώην εφοριακού στον Βαρνάβα, περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων, που χρωστά 65.000 ευρώ και καταναλώνει 15.000 κιλοβατώρες.
Ο Μ. Παναγιωτάκης είπε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ θα διερευνήσει αναλυτικά όσους έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, γιατί «δεν μπορεί να γίνεται κατάχρηση και να είναι εις βάρος των πραγματικών δικαιούχων». Για τις συνεχείς επιβαρύνσεις μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε πως αυξάνονται οι άλλες χρεώσεις και όχι η τιμή του ηλεκτρικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα