Χαμόγελο του Παιδιού: Συμψήφισαν χρηματοδότηση με… μελλοντικά χρέη

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ • Η προκαταβολή χρηματοδότησής του συμψηφίστηκε με μελλοντικές οφειλές! Νόμοι υπάρχουν, ωστόσο η αυστηρότητά τους και πότε εφαρμόζονται κρίνονται καθημερινά. Σε κάθε περίπτωση, το Δημόσιο δεν θα πρέπει να βλέπει μόνο αριθμούς, ειδικά σε μία περίοδο κατά την οποία τη χώρα θερίζουν η οικονομική και η ανθρωπιστική κρίση… Αυτό φαίνεται ότι συνέβη στην περίπτωση της οργάνωσης Το Χαμόγελο του Παιδιού, που, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, «για άλλη μια φορά ήρθε αντιμέτωπο με το παράλογο και άδικο φορολογικό και νομοθετικό σύστημα».

Η οργάνωση αναφέρει ότι η προκαταβολή χρηματοδότησης που θα λάμβανε από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης για την κάλυψη μέρους του κόστους λειτουργίας του Σπιτιού του στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας συμψηφίστηκε προκαταβολικά με μελλοντικές και όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές του!

Συγκεκριμένα, το Χαμόγελο του Παιδιού περίμενε να λάβει προκαταβολή της χρηματοδότησης, ύψους 69.804,57 ευρώ, για να καλύψει το κόστος λειτουργίας του Σπιτιού του στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας για το διάστημα 1/7/2017-31/12/2017, ως φορέας υλοποίησης της δράσης «Επιχορήγηση Φορέων για τη Λειτουργία Υφιστάμενων Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων». Στο Σπίτι μεγαλώνουν παιδιά σε κίνδυνο, ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων/μεταναστών και παιδιά θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος, που ζουν στην Ελλάδα. Η εν λόγω χρηματοδότηση δεν έφτασε ποτέ στον οργανισμό και κατ’ επέκταση στα παιδιά που μεγαλώνει, αλλά συμψηφίστηκε με μελλοντικές (του επόμενου τριμήνου) και όχι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές του, όπως φόρος εισοδήματος, παρακρατούμενοι φόροι, τέλη κυκλοφορίας κ.ά.

«Στην άδικη φορολογία που βαραίνει καθημερινά το Χαμόγελο του Παιδιού ήρθε να προστεθεί και ο παράλογος συμψηφισμός χρημάτων, που θα έδιναν έστω και μια μικρή ανάσα για το κόστος λειτουργίας ενός εκ των 14 Σπιτιών όπου μεγαλώνουν τα παιδιά της μεγάλης οικογένειάς του» τονίζει ο οργανισμός.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ενώ υπάρχει νόμος που αφορά το μη συμψηφισμό προκαταβολών και ενδιάμεσων πληρωμών από χρηματοδοτούμενα προγράμματα, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει επικαιροποιηθεί από το 2012 και ότι σήμερα, στην Ελλάδα του 2017, στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης, κανένας νομοθέτης δεν νοιάστηκε να συμπεριλάβει τα επιχειρησιακά προγράμματα που χρηματοδοτούν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, φορείς και οργανισμούς, που υλοποιούν δράσεις έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστικής βοήθειας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα