«Εσβησε» ο εικαστικός Φαίδων Πατρικαλάκις

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός, κριτικός και συγγραφέας Φαίδων Πατρικαλάκις , ένας δημιουργός που είχε ασχοληθεί πολύ ενεργά με τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία. Ο γεννημένος στη Δράμα καλλιτέχνης σπούδασε στη Σχολή Bακαλό και στη συνέχεια στο Παρίσι, στην Academie Julian, στην Academie du Feu αλλά και την Ecole de Dessin Applique a la Mode Historique. Από το 1960 άρχισε να παρουσιάζει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερα σημαντική στην πλούσια διαδρομή του ήταν η συνεργασία του με το Θέατρο Tέχνης του Kαρόλου Kουν την περίοδο 1967-1973.

Ακολούθησαν συμπράξεις με το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Στοά, το Θέατρο Kαρέζη – Kαζάκου, το Aνοικτό Θέατρο αλλά και το Θεσσαλικό Περιφερειακό Θέατρο.

Στη συγγραφική σοδειά του περιλαμβάνονται 33 βιβλία για τη ζωγραφική, τη μουσική, τη σκηνογραφία, το θέατρο, ενώ είχε γράψει ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα αλλά και ταξιδιωτικά κείμενα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα