Αθώοι Λιακουνάκος και άλλοι 16 για την προμήθεια του συστήματος Sonak

Η αποκαλούμενη υπόθεση «Ηλεκτρονικός Πόλεμος»Απαλλακτικός ήταν ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο (φωτό) και τους 16 συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση του αποκαλούμενου «Ηλεκτρονικού Πολέμου», που αφορά την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak για τον Στρατό Ξηράς. 

Η δίκη μπήκε πλέον στην τελική ευθεία, με τον εισαγγελέα της έδρας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του να εισηγείται την απαλλαγή για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα όλων των κατηγορουμένων, που φέρεται ότι εμπλέκονται στην προμήθεια του οπλικού συστήματος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου. Επιπλέον, ο εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη ότι οι κατηγορούμενοι δεν κινήθηκαν με δόλο. Η επίμαχη υπόθεση αφορά την προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος που έγινε από την εταιρία Sonak του Θωμά Λιακουνάκου, για το οποίο είχε δοθεί προκαταβολή 40.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Θ. Λιακουνάκος, μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο, κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κάθονται στο εδώλιο οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών. Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο επιχειρηματίας είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενος ότι έδινε μίζες, για να εξασφαλίζει εξοπλιστικά προγράμματα εκατομμυρίων. Λίγους μήνες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με «βραχιολάκι», ενώ τον Απρίλιο του 2017 κατέβαλε εγγύηση 1.000.000 ευρώ και αποδεσμεύτηκε από την ηλεκτρονική επιτήρηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα