Επιπλέον 2.000.000 τουρίστες βλέπει για φέτος ο ΣΕΤΕ

Νέα «απογείωση» του ελληνικού τουρισμού αναμένεται για το 2018, με την έρευνα του ινστιτούτου του ΣΕΤΕ να εκτιμά ότι μπορεί να επισκεφθούν τη χώρα μας επιπλέον έως και 2.000.000 τουρίστες. Το θετικό φετινό κλίμα επιβεβαιώνεται από τα 3.500.000 επιπλέον αεροπορικές θέσεις που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Ενδεικτικά, οι προγραμματισμένες θέσεις από τη Γερμανία σημειώνουν αύξηση 45%, με τον μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο της χώρας TUI να εκτιμά ως πιθανότερο σενάριο μια αύξηση της τάξης του 15% των Γερμανών τουριστών το 2018 στη χώρα μας. Με βάση τον προγραμματισμό των θέσεων των αεροπορικών εταιριών για το 2018 η εικόνα των εξεταζόμενων αγορών που αποτελούν το 76% του εισερχόμενου τουρισμού της Ελλάδας για το 2016 είναι ιδιαιτέρως θετική, με όλες σχεδόν τις αγορές να καταγράφουν θετικό πρόσημο. Εξαίρεση αποτελούν οι αγορές της Ρωσίας (λόγω υποτίμησης του ρουβλίου και επανόδου της Τουρκίας) και της Κύπρου.

Οπως αναφέρει το Sete Ιntelligence, η Ελλάδα συγκαταλέγεται ήδη στο top 10 προορισμών που προτιμούν οι ταξιδιώτες από τις 16 μεγαλύτερες τουριστικές αγορές. Αποτελεί 1η επιλογή για τους Βουλγάρους, 2η για τους Ρουμάνους, 5η για τους Ιταλούς, 6η για τους Βρετανούς, 7η για τους Γάλλους και 8η επιλογή για τους Γερμανούς. Προβληματισμό γεννούν, πάντως, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η άνοδος αγορών, όπως της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Βόρειας Αφρικής.

Β. Παπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα