Η πλατφόρμα τού «Εξοικονόμηση ΙΙ» ανοίγει (;) ξανά

Παρά το φιάσκο με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II», η διαδικτυακή πλατφόρμα του οποίου κατέρρευσε επανειλημμένα τις προηγούμενες ημέρες……και δεν επέτρεψε σε χιλιάδες ενδιαφερομένους από πέντε περιφέρειες της χώρας να ενταχθούν στο πρόγραμμα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος πανηγυρίζει για το γεγονός ότι οι προς διάθεση πόροι θα διπλασιαστούν και έτσι θα αυξηθούν από τα περίπου 40.000 στα 90.000-95.000 τα νοικοκυριά-δικαιούχοι.

Με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων του υπουργείου Περιβάλλοντος, συνυπολογίζοντας τον τραπεζικό δανεισμό που έχει ήδη εξασφαλιστεί (250.000.000 ευρώ), το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος θα προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Οι περιφέρειες

Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος για αιτήσεις από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Στη συνέχεια από τη Δευτέρα 2 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι από τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου
.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, στις πέντε περιφέρειες στις οποίες ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα (Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας) ενδιαφέρον εκδήλωσαν 23.850 νοικοκυριά.
Συνολικά έχουν οριστικοποιηθεί 12.338 αιτήσεις, που δεσμεύουν πόρους 120.700.000 ευρώ από το Ταμείο Αμεσης Ενίσχυσης και 37.800.000 ευρώ από το Ταμείο «Εξοικονομώ ΙΙ».

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει γίνει γνωστό ότι οι χρήστες οι οποίοι ήδη είχαν εγγραφεί αλλά δεν ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησης μπορούν κανονικά να συνεχίσουν τη διαδικασία ένταξής τους στην κατηγορία των επιλαχόντων.
Αριθμό πρωτοκόλλου έχουν πάρει 3.324 επιλαχούσες αιτήσεις, ενώ 8.188 χρήστες βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας υποβολής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα