Στο ΣτΕ οι πολύτεκνοι για το νέο ηλεκτροσόκ

Προσφυγή κατά της απόφασης που βάζει εισοδηματικά κριτήρια για χορήγηση μειωμένου τιμολογίου ΔΕΗΡεπορτάζ
Μαρία Ζαχαροπούλου

Την αντίδραση των πολυτέκνων συναντά η κυβερνητική απόφαση με την οποία τίθενται εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση μειωμένου τιμολογίου κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ). Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και δύο πολύτεκνοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης του υφυπουργού Περιβάλλοντος, την οποία χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική και παράνομη.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση (08/01/2018) είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της προστατευόμενης εμπιστοσύνης και του κοινωνικού κεκτημένου, ενώ παράλληλα προσκρούει σε πλέγμα συνταγματικών διατάξεων, και ειδικά εκείνων που προστατεύουν τις πολύτεκνες οικογένειες.

Οι δύο πολύτεκνοι, μάλιστα, επισημαίνουν ότι αποκλείονται από τη ρύθμιση του μειωμένου τιμολογίου λόγω εισοδηματικών κριτηρίων, καθώς το οικογενειακό εισόδημά τους, το περασμένο έτος, υπερέβαινε το ποσό των 31.500 ευρώ και η ακίνητη περιουσία τους τα 180.000 ευρώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά κυβερνητικών αποφάσεων που τους αποκλείουν από την κρατική μέριμνα, την οποία επιβάλλει το Σύνταγμα για τις κατηγορίες τους.

Πριν από μόλις λίγες ημέρες η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και τέσσερις πολύτεκνοι κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ με την οποία ζητούν να ακυρωθούν τόσο ο νόμος 4512/2018 όσο και η απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εργασίας και Οικονομικών (17/01/2018) σε ό,τι αφορά τη θέσπιση των εισοδηματικών ορίων και κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος στους πολυτέκνους.

Οπως επισημαίνουν στην προσφυγή τους, το υπουργείο Εργασίας έχει παραδεχθεί ότι 12.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα χάσουν, με τις νέες ρυθμίσεις, το επίδομα που έπαιρναν, καθώς καλύπτουν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα