Στις Βρυξέλλες για το επίσημο think tank του ΕΛΚ ο Σαμαράς

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς (φωτό), προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του WMCES, επίσημου think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), του οποίου είναι μέλος. Στη σημερινή τέταρτη συνάντηση θα συμμετάσχουν, εκτός του πρώην Ελληνα πρωθυπουργού, άλλοι οκτώ πρώην πρωθυπουργοί και ένας πρώην καγκελάριος από ευρωπαϊκές χώρες:

Οι José María Aznar, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Jan Peter Balkenende, πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Jan Krzysztof Bielecki, πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Carl Bildt, πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, John Bruton, πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Mikuláš Dzurinda, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Lawrence Gonzi, πρώην πρωθυπουργός της Μάλτας, Herman van Rompuy, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, και Wolfgang Schüssel, πρώην καγκελάριος της Αυστρίας. 

Αντικείμενο των συζητήσεων, μεταξύ άλλων, θα είναι το πολυετές οικονομικό πλαίσιο της Ε.Ε., Multiannual Financial Framework (MFF), και ειδικότερα η πρόταση του EPP για την οικονομική πολιτική μετά το 2020, συνυπολογίζοντας τον παράγοντα του Brexit.

Επίσης, θα συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, οι προτεραιότητες και οι προτάσεις του ΕΛΚ, και η στρατηγική για την κατάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους τομείς της μετανάστευσης, της οικονομίας, της κοινωνικής ασφάλειας και της κλιματικής αλλαγής.
Αντικείμενο εξειδικευμένου προβληματισμού θα αποτελέσει η επικοινωνιακή πολιτική του ΕΛΚ, εν όψει των ευρωεκλογών, που είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2019.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα