«Οι Τούρκοι μάς φέρθηκαν καλύτερα»!

Για «διασυρμό της Ελλάδας» μίλησε έξαλλος ο Κοτζιάς κατά την εκδίκαση διένεξης με την Κύπρο για ένα οικόπεδοΤριβές μεταξύ της Αθήνας και της Λευκωσίας (που θα ονειρευόταν να έχει δημιουργήσει και η ίδια η Αγκυρα) προκαλεί η υπόθεση του οικοπέδου της Ιεράς Μονής Κύκκου, την ώρα που η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο -αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ αντίστοιχα- και τη στιγμή που επιχειρείται να στηθούν στρατηγικές συμμαχίας με χώρες της ανατολικής Μεσογείου, για να αναχαιτιστεί η αναθεωρητική πολιτική του Ερντογάν στην περιοχή.

Είναι πρωτοφανές ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, που βρίσκεται στη Μεγαλόνησο για συναντήσεις υψηλού επιπέδου, να πηγαίνει στο δικαστήριο και να δέχεται την επίθεση του δικηγόρου του μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρου με απαράδεκτες και απαξιωτικές εκφράσεις για ένα θέμα μη πολιτικό.
Ερωτήματα προκύπτουν και για τη στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, δεδομένου ότι στοχοποιήθηκε ο θεσμός του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και αυτή έμεινε θεατής. Η έκρηξη του Ν. Κοτζιά στο δικαστήριο ήταν ενδεικτική και προκάλεσε αίσθηση, δίδοντας την εντύπωση πως Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στα μαχαίρια.

«Είναι ντροπή για την Ελληνική και την Κυπριακή Δημοκρατία ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας να βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου» είπε κατά την αντεξέτασή του ο κ. Κοτζιάς, για να προσθέσει: «Ούτε επί χούντας η Ελλάδα δεν διασύρθηκε με τέτοιον τρόπο».

«Εδειξε» τον δικηγόρο

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε για προσβολή στο πρόσωπό του και κατηγόρησε τον δικηγόρο του μητροπολίτη ότι θέλει να εμποδίσει τον ηγούμενο από το να έρθει σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών μάλιστα έγινε ακόμη πιο αιχμηρός, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πούλησε στην Αγκυρα κτήμα το οποίο έχει από τη δεκαετία του ’30. «Στην Τουρκία συμπεριφέρθηκαν καλύτερα στην Ελλάδα απ’ ό,τι η Κύπρος. Είναι προφανές ότι δεν συμπαθείτε την παρούσα κυβέρνηση» τόνισε.
Η όλη αντιδικία αφορά οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί το 1998 στην Ελλάδα από τη Μονή Κύκκου αντί 500.000 κυπριακών λιρών, για να χτιστεί το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και το οικόπεδο το 2013 εντάχθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να πουληθεί. Τότε η Μονή Κύκκου προχώρησε σε αγωγή που κέρδισε, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί. Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του κ. Κοτζιά και του κ. Νικηφόρου το 2017 για να παραμείνει το οικόπεδο στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά αθετήθηκε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα