Τέσσερα βήματα για να βγει η Ελλάδα από το… σκοτάδι

Ο Ι. Οικονόμου μέσα από το βιβλίο του αναλύει πώς θα δούμε την πολιτική «αλλιώς» για να νικήσουμε την κρίσηΟι στοχευμένες αλλαγές και η διαφορετική φιλοσοφία σε τέσσερις τομείς, και συγκεκριμένα στην Παιδεία, στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στην ανάπτυξη και την πολιτική, μπορούν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να περάσουμε από το τέλμα στην Ελλάδα της επόμενης μέρας. 

Αυτό εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και στέλεχος της Ν.Δ. Γιάννης Οικονόμου (φωτό) μέσα από το βιβλίο του με τίτλο «Αλλιώς – Τέσσερα βήματα για την πολιτική» που μόλις κυκλοφόρησε.

Σκοπός του είναι να προσφέρει το έναυσμα για μια συζήτηση σχετικά με το πώς θα οδηγηθεί η χώρα μας στο «ξέφωτο», καταθέτοντας τη γνώση που απέκτησε από τις σπουδές, τη μελέτη και τις βιωματικές εμπειρίες του στην αγορά, στις θέσεις ευθύνης όπου υπηρέτησε, στην πολιτική διαδρομή του και τη συναναστροφή του με πολλούς, διαφορετικούς και σπουδαίους ανθρώπους. «Πιστεύω ότι, από τη μία, μεγάλο μέρος της πορείας μας προς την κρίση και του εγκλωβισμού μας σε αυτήν οφείλεται στις παραλείψεις και τις στρεβλώσεις που υπήρξαν σε αυτούς τους τέσσερις τομείς και, από την άλλη, η ανάταξη της πατρίδας και η αναγέννηση της κοινωνίας εξαρτώνται απολύτως από τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε στους τομείς αυτούς» σημειώνει.

Το βιβλίο δεν είναι ιδεολογικά ουδέτερο ούτε πολιτικά άχρωμο. «Εχει το πρόσημο και το χρώμα του χαρακτήρα και της σκέψης μου. Στον απόηχο κάθε κεφαλαίου καθρεφτίζονται γεγονότα που έζησα και καταστάσεις που αντιμετώπισα. Πιο πολύ όμως αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η απόλυτη πίστη μου ότι τίποτα δεν έχει χαθεί και είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε την εικόνα, κάνοντας τα πράγματα και, κυρίως, αυτή τη δύναμη που κινεί τα πάντα, την πολιτική, “αλλιώς”» τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναγνωρίζει πως μεγάλο κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι το πάθος του για την πολιτική. «Από το σχολείο ακόμα, η πολιτική μαγνήτιζε κάθε μου ενδιαφέρον. Αυτό το πάθος παρέμεινε ισχυρό πάντοτε. Ανεξάρτητα από τις χαρές και τις δοκιμασίες, τις νίκες και τις αποτυχίες, τις προκλήσεις και τα εμπόδια» αναφέρει.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την προσεχή Τετάρτη 9 Μαΐου στις 18.30 στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα) από τους Κωστή Χατζηδάκη, αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Γιώργο Στασινό, πρόεδρο του ΤΕΕ, και Γιώργο Στείρη, αναπληρωτή καθηγητή Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα