Εμπαιγμός των συνταξιούχων από τον Κατρούγκαλο για μη περικοπές το 2019

Συνεχίζουν να προκαλούν οι συριζαίοι για τις συντάξεις, αφήνοντας υπονοούμενα για μη περικοπή τους, παρά την εγκύκλιο Χουλιαράκη, που προβλέπει «ψαλίδι» 3,4 δισ. ευρώ για τις συντάξεις το 2019. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τάχθηκε κατά του νόμου που ο ίδιος έφερε στη Βουλή και φυσικά ψήφισε, ισχυριζόμενος ότι το «πετσόκομμα» των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο.

«Ενας νόμος αλλάζει με έναν άλλο νόμο» είπε με νόημα, ενώ πρόσθεσε πως «από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις». Υποστήριξε δε πως «οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να έχουν αντίθετη γνώμη σε κάτι που είναι τόσο δίκαιο».

Οι παραπάνω δηλώσεις προκαλούν πραγματικά αλγεινή εντύπωση, αφού δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό πώς γίνεται την Τετάρτη ο Γιώργος Χουλιαράκης να στέλνει εγκύκλιο στα ασφαλιστικά για περικοπές και το πρωί της Πέμπτης ο κ. Κατρούγκαλος να υποστηρίζει με πάθος πως «δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους» και πως «συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος».

Την ίδια ώρα ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νίκος Φίλης τόνισε πως έχει σημασία αν τις αποφάσεις για συντάξεις και φοροαπαλλαγές τις λάβει μια προοδευτική διακυβέρνηση ή μια συντηρητική, ενώ στον… κόσμο της φαίνεται πως είναι και η Γεωργία Γεννιά, που υποστήριξε πως η μείωση των συντάξεων θα επανεξεταστεί με την κατάθεση του Προϋπολογισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα