Γερμανοί αναλυτές βλέπουν τον δημοφιλή Σολτς διάδοχο της Μέρκελ

Τα μέσα ενημέρωσης όταν αναφέρονται σε αυτόν μιλάνε για τον «διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» Κάτι απολύτως λογικό, βέβαια, καθώς ο Ολαφ Σολτς (φωτό) είναι ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της γερμανικής οικονομίας. Τον τελευταίο καιρό όμως δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που δεν αποκλείουν κάποια στιγμή στο μέλλον ο υπουργός Οικονομικών να διαδεχτεί την Ανγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία! Το προηγούμενο διάστημα, των πολιτικών εντάσεων στη χώρα, ο Σολτς διακρίθηκε για την ψυχραιμία που επέδειξε.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μάλιστα, λογίζεται και ως ο «πιο δημοφιλής πολιτικός» της Γερμανίας, μια και δεν μετείχε στην κόντρα για το Μεταναστευτικό, αλλά -αντίθετα- εμφανίστηκε ως «σταθεροποιητική δύναμη». Κάποτε ένας αρθρογράφος τον είχε αποκαλέσει «αρσενική εκδοχή της Μέρκελ». Τον Ιούνιο όμως την ξεπέρασε στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας και στη νεότερη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου, ο Σολτς ανέβηκε στην κορυφή. Χάρη στην άνοδο της δημοτικότητάς του, φαίνεται όλο και πιο πιθανό να είναι ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία, αν και ο ίδιος αποφεύγει να μιλήσει δημόσια για τα σχέδιά του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα