Και ξαφνικά, αιχμές ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Ρουβίκωνα!

Μετά το «ντου» στο υπουργείο Εξωτερικών, κυβερνητικά στελέχη αφήνουν τώρα σαφή υπονοούμενα για ύποπτες στοχεύσειςΟψιμα ανακάλυψαν στην κυβέρνηση τα περίεργα πολιτικά παιχνίδια που παίζει ο Ρουβίκωνας με τις ακτιβιστικές δράσεις και τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματά του. Πλέον, μετά την καταδρομική επίθεση της Κυριακής στο υπουργείο Εξωτερικών, τα κυβερνητικά στελέχη αφήνουν σαφείς αιχμές και υπονοούμενα για ύποπτες στοχεύσεις τής εν λόγω αναρχικής «συλλογικότητας».

Σε συνέχεια των αιχμών περί προβοκάτσιας για λογαριασμό σχεδίων τρίτων παραγόντων, που άφησαν προχθές το βράδυ πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας προέβη χθες σε δηλώσεις αντίστοιχου κλίματος, τονίζοντας ότι η δράση του Ρουβίκωνα δημιουργεί «ερωτηματικά για τους στόχους που έχει αυτή η ομάδα».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας, «ο Ρουβίκωνας είναι μια πολύ περίεργη πολιτική ομάδα, η οποία παρουσιάζει μια αφήγηση, αλλά οι ίδιες οι πράξεις της δεν συντείνουν προς την προοδευτική και ομαλή κατεύθυνση της κοινωνικής ζωής. Αντίθετα, πολλές από τις πράξεις του μας βάζουν σε πολλά ερωτηματικά για τους στόχους που έχει αυτή η ομάδα. Εγώ δεν τους θεωρώ, υπό μία έννοια, ακτιβιστές».

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. επιτίθεται και χρεώνει την αποκλειστική ευθύνη στο κυβερνών κόμμα για ανοχή και προστασία του Ρουβίκωνα. Οπως τόνισε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, «τα στελέχη της κυβέρνησης εξέθρεψαν τον Ρουβίκωνα με την ανοχή τους», προσθέτοντας ότι «δικό τους μωρό είναι ο Ρουβίκωνας, έχουν όλη την ευθύνη και για την αυθαιρεσία και για τη βία που ασκεί ο Ρουβίκωνας».

Μάλιστα, στα σχόλια κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών, που ανέφεραν την επίθεση του Ρουβίκωνα ως αποτέλεσμα της «ακροδεξιάς ρητορικής», η Ν.Δ. απάντησε ότι, «ενώ ακόμη και κυβερνητικά στελέχη προβληματίζονται πια για το τι ακριβώς είναι ο Ρουβίκωνας, ο κ. Κοτζιάς απεφάνθη ότι η επίθεση που δέχτηκε το υπουργείο Εξωτερικών είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. χρειάζεται επειγόντως διακοπές. Και μακάρι αυτές να αποδειχτούν ανεπίστροφες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα