«Καλύπτει τις ευθύνες του με τεχνάσματα»

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στον Τσίπρα, ενώ την ευκαιρία να ασκήσει κριτική δεν έχασε και ο αμνήμων ΒενιζέλοςΜε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υποδέχθηκαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης τη δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια και τους πανηγυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου. 

«Ο κ. Τσίπρας, ο πρωταγωνιστής της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, νομίζει ότι με επικοινωνιακά τεχνάσματα μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες του» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας (με έμμεσες αναφορές στην Ιθάκη): «Οι Ελληνες δεν είναι Λωτοφάγοι. Θυμούνται τους πρωταγωνιστές των διχασμών, της πλατείας των Αγανακτισμένων, των ανέξοδων υποσχέσεων που δέσμευσαν τη χώρα… Σε αντίθεση με τον Οδυσσέα που τα κατάφερε, ο κ. Τσίπρας απέτυχε».

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το κόμμα του οποίου βέβαια έβαλε τη χώρα στα Μνημόνια και ο ίδιος τα στήριξε με πάθος. Χαρακτήρισε «προσβλητικό για την κοινή λογική να εμφανίζεται ως επιτυχία η έξοδος από το τρίτο Μνημόνιο». Η έξοδος από την κρίση, κατά τον ίδιο, «μπορεί να αρχίσει πράγματι μόνο όταν διαμορφωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις σεβασμού της αλήθειας και της κοινής λογικής».

«Τα μέτρα μένουν»

Η Ενωση Κεντρώων ανέφερε ότι «η έξοδος από το Μνημόνιο κάτω από τους όρους που γίνεται αποκλείει θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς. Τα σκληρά μέτρα μένουν, οι μεταρρυθμίσεις είναι στη μέση, επενδύσεις δεν έρχονται και τα χρήματα των τραπεζών βρίσκονται στο εξωτερικό. Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο».

Την ανάγκη για «περισυλλογή, σχέδιο και γενναίες αποφάσεις και όχι πανηγυρισμούς» υπογράμμισε το Ποτάμι, διαπιστώνοντας ότι «εξασθενημένοι οι πολίτες από τις συνεχείς ατελέσφορες προσπάθειες, δυσκολεύονται σήμερα να σταθούν στα πόδια τους». Ζητά δε «να ενισχύσουμε πολιτικούς που δεν είναι διαβρωμένοι, ανθρώπους με ένσημα στην αληθινή ζωή». Η Χρυσή Αυγή, σε λιτή ανακοίνωσή της, ανέφερε: «Ψέματα και απάτη τα περί εξόδου από τα Μνημόνια. Ο Τσίπρας έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος για τα επόμενα 100 χρόνια στους διεθνείς τοκογλύφους».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι ο λαός «δεν πρέπει να προσμένει τίποτα θετικό από την τυπική έξοδο από τα Μνημόνια, γιατί τα μέτρα είναι εδώ και θα εφαρμοστούν και το επόμενο διάστημα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα