Γερμανικές αποκαλύψεις για μυστικές συναντήσεις της Σπυράκη με τον Ζάεφ

Μια αποκάλυψη «φωτιά» για τη Ν.Δ. και τον ρόλο της ευρωβουλευτού της και εκπροσώπου Τύπου της κάνει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «FAZ». Και αυτό γιατί αποκαλύπτει ότι υπήρχαν τουλάχιστον δύο συναντήσεις της κυρίας Σπυράκη, ως «απεσταλμένης» του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Ζόραν Ζάεφ, η μία μάλιστα «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Το ερώτημα λοιπόν που καλείται να απαντήσει η Ν.Δ. και προσωπικά η κυρία Σπυράκη είναι αν έκανε τις συναντήσεις με τον Ζάεφ και προς τι η μυστική διπλωματία, αφού θεωρητικά η θέση της Ν.Δ. ήταν ξεκάθαρη. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ιστοσελίδας της «FAZ» Μίκαελ Μάρτενς από τα Σκόπια και τα επίσημα πρακτικά σύσκεψης κορυφής στη FYROM, ο Ζάεφ αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει στα… κρυφά την κυρία Σπυράκη, από τον Δεκέμβριο του 2017, στα Σκόπια για να τον συναντήσει! Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, «Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους “Μακεδόνες” αποδεικνύεται παρασκηνιακά. Οπως δηλώνει ο Ζάεφ, ο Μητσοτάκης τού είχε στείλει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017 την έμπιστή του ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της “διαμάχης για την ονομασία”».

Επίσης, στις 19 Μαΐου 2018 υπήρχε ακόμη μία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της FYROM, στην οποία ο Ζάεφ αποκαλύπτει ότι «είχε ακόμη μία συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη Μαρία Σπυράκη, την έμπιστη του Μητσοτάκη. Του μετέφερε χαιρετίσματα από τον Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της». Η Ν.Δ. οφείλει να απαντήσει σε αυτές τις αποκαλύψεις που την εκθέτουν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα