Δηλώσεις-ντροπή από τον εθνομηδενιστή Λιάκο

«Δεν υπήρξε κατέβασμα σημαίας» είπε, σαν να ήταν παρώνΣε νέα, ξεδιάντροπη δήλωση για τη δολοφονία του Ελληνα ομογενούς στους Βουλιαράτες προχώρησε ο γνωστός εθνομηδενιστής και υπέρμαχος της κατάπτυστης συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ Αντώνης Λιάκος λίγες ώρες μετά όσα ανερυθρίαστα υποστήριξε η σύζυγός του Μυρσίνη Ζορμπά. Ο συριζαίος καθηγητής ισχυρίστηκε, λες και ήταν παρών, ότι ουδέποτε κατέβηκε η ελληνική σημαία.

«Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό με έγερση ή κατέβασμα ελληνικής σημαίας» δήλωσε επί λέξει. Είχε προηγηθεί η κατασυκοφάντηση του αδικοχαμένου ομογενούς και από τη συμβία του, υπουργό Πολιτισμού -με την οποία από κοινού παρευρέθησαν στην τελετή προς τιμή των πεσόντων στο νεκροταφείο στους Βουλιαράτες-, η οποία «διαβεβαίωσε» ότι «καμιά ελληνική σημαία δεν κατέβηκε» και πως ο ίδιος έφταιξε, καθώς «δεν παραδόθηκε», παρόλο που του ζητήθηκε από την αλβανική αστυνομία. 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προχώρησε σε μια μεσοβέζικη δήλωση, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα είναι η διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έγινε το «τραγικό» γεγονός. Ζήτησε, μάλιστα, να αποφευχθούν οι «ρητορικές εξάρσεις», καθώς αυτές μπορεί να επιδεινώσουν τις διμερείς σχέσεις. Τόνισε, άλλωστε, ότι κρίσιμη για την κυβέρνηση είναι η προστασία όχι μόνο των δικαιωμάτων της ελληνικής ομογένειας, αλλά και των σχέσεων των δύο χωρών.

Να μη διαταραχθούν οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς ζήτησε και ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος, που σε ραδιοφωνική συνέντευξη δήλωσε προβληματισμένος, όπως και βουλευτές του κόμματος, για το γεγονός ότι «αν και η αλβανική κυβέρνηση σε υψηλούς τόνους δηλώνει ότι ο συμπολίτης μας που σκοτώθηκε ήταν εξτρεμιστής, από την άλλη δεν δέχεται την παρουσία των εκπροσώπων της οικογένειάς του στην πραγματογνωμοσύνη. Αυτό προκαλεί σοβαρά ερωτήματα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα