Εξεταστική Υγείας: Η ώρα των πορισμάτων

Γεωργιάδη, Σαλμά, Βορίδη, Λοβέρδο και Αβραμόπουλο θα στοχοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑΑρχίζει το «ματς» με τα αποτελέσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης στον χώρο της Υγείας, αφού έπειτα από ενάμιση χρόνο εργασιών (η επιτροπή συγκροτήθηκε την άνοιξη του 2017) έφτασε επιτέλους η ώρα για την έκδοση των πορισμάτων. Η κυβέρνηση ετοιμάζει στενό «μαρκάρισμα» σε Ν.Δ. και ΔΗ.ΣΥ., μια και το πόρισμά της, που θα αρχίσει να δίνεται σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα στα κόμματα και κατ’ επέκταση στη δημοσιότητα, θα υποδεικνύει την παραπομπή στη Δικαιοσύνη πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας.

Στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύονται, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», «πάσης φύσεως ευθύνες, ακόμη και ποινικές», αν και αυτό θα γίνεται με τρόπο διακριτικό, καθώς η Εξεταστική «δεν είναι εισαγγελέας», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές από την κυβέρνηση. Οι ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο και θα καταλογίζονται προσωπικά στον Αδωνι Γεωργιάδη για τις 23 προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, στον Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων, στους Ανδρέα Λοβέρδο και Μάκη Βορίδη για την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν», αλλά και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η κατηγορία εναντίον του.

Τα παραπάνω δεν επιβεβαιώνονται προσώρας από την κυβέρνηση, που είναι αρκετά φειδωλή ως προς την προσωποποίηση των ευθυνών, ωστόσο αυτό που αφήνεται να εννοηθεί είναι ότι το πόρισμα θα είναι η αφετηρία ώστε οι υποθέσεις να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για αίτημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής. Σημειώνεται ότι το πόρισμα ή, μάλλον, τα πορίσματα που θα προκύψουν, καθώς δεν αναμένεται να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα στα κόμματα ώστε να συμφωνήσουν άπαντες σε ένα, θα δοθούν στον Νίκο Βούτση την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου. Θα προηγηθεί τμηματική διαβούλευση επί του κάθε ζητήματος ξεχωριστά, αρχής γενομένης από την επόμενη Τετάρτη 7/11, όποτε θα συζητηθεί το θέμα του «Ντυνάν». Στις 13 του μήνα θα συζητηθεί το θέμα των αρθροσκοπήσεων, στις 15 εκείνο του ΚΕΕΛΠΝΟ και στις 20 του φαρμάκου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα