Σε «καραντίνα» όλα τα Boeing 737 MAX βάζει η Ινδονησία

Εντείνουν τις έρευνές τους οι Αρχές της Ινδονησίας για τον εντοπισμό της ατράκτου του επιβατικού αεροσκάφους της Lion Air……στη θάλασσα ανοιχτά της Ιάβας, ελπίζοντας να ανακτήσουν το συντομότερο δυνατόν τα «μαύρα» κουτιά που θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν γιατί το καινούργιο αεροσκάφος έπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα καταφέρουμε να βρούμε την άτρακτο ή το κύριο μέρος των συντριμμιών» έλεγε χθες ο Σεργιάντο Τιαχιόνο, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας των μεταφορών της Ινδονησίας. O Τιαχιόνο είπε ακόμα ότι τέσσερα πολεμικά πλοία σαρώνουν με σόναρ την περιοχή στα ανοιχτά των ακτών της δυτικής Ιάβας και 15 πλοία «χτενίζουν» την επιφάνεια. «Επίσης, ένα ελικόπτερο κάνει κύκλους πάνω από πέντε φουσκωτές βάρκες με 36 μέλη συνεργείων έρευνας και διάσωσης, ανάμεσά τους πολλοί δύτες έτοιμοι να βουτήξουν στην πρώτη ένδειξη ότι βρέθηκε κάτι».

Ο Γιούσουφ Λατίφ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνας και Διάσωσης, προεξόφλησε τη Δευτέρα ότι, εάν βρεθούν επιζώντες, θα πρόκειται για αληθινό θαύμα. Χθες, πάντως, η Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας των Μεταφορών της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος είχε αντιμετωπίσει προβλήματα τεχνικής φύσης σε προηγούμενη πτήση, ανάμεσά τους και «έλλειψη αξιοπιστίας» σε ένα όργανο μέτρησης της ταχύτητας. Μετά τα νέα δεδομένα, ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Μπούντι Καρία Σουμάντι έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα